The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Μουντιάλ 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε Long Reads

Μουντιάλ 2022: Γιατί οι Γάλλοι δεν θα βάλουν γιγαντοοθόνες στους δρόμους;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 24, 2022

Μουντιάλ 2022: Γιατί οι Γάλλοι δεν θα βάλουν γιγαντοοθόνες στους δρόμους;
@insidethegames.biz

Το μποϋκοτάζ στο Μουντιάλ του Κατάρ

Από την αρχή της ανακοίνωσης ότι το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει στο Κατάρ, υπήρξαν οι φωνές της αμφισβήτησης. Αρχικά, υπήρξαν εκείνες που είπαν πως δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η FIFA έδωσε τη διοργάνωση σε μια χώρα που δεν είχε προκριθεί ποτέ σε Μουντιάλ.

Αργότερα, αν και ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί και αυτό καλοκαίρι, οι αρχές της χώρας αλλά και η ίδια η FIFA είπαν πως ανησυχούν ότι θα εκθέσουν τους παίκτες σε ακραίες θερμοκρασίες στην έρημο, κι έτσι το 2015 αποφάσισαν να το μεταφέρουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό έκανε πολλές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου να διαμαρτυρηθούν γαιτί το πρόγραμμα των ομάδων θα διακοπεί σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της σεζόν.

Αλλά το χειρότερο ήρθε όταν έγιναν γνωστές οι συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών στο Κατάρ, που έπρεπε να χτίσει γήπεδα από την αρχή. Η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2016 έκαναν λόγο για «Παγκόσμιο Κύπελλο Ντροπής», ενώ μια έρευνα του The Guardian το 2021 έδειξε ότι 6.751 μετανάστες εργάτες πέθαναν στο Κατάρ μεταξύ 2010 και 2020.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αρκετές γαλλικές πόλεις, όπως το Παρίσι, ανακόινωσαν ότι θα κάνουν μποϋκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θα στήσουν τις γνωστές γιγαντοοθόνες, ώστε οι φίλαθλοι να βλέπουν όλοι μαζί τα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους. Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι ακόμα ενεργή παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Αλλά αυτό δεν θα συμβεί μόνο στη Γαλλία, αλλά και στο Βέλγιο. Τα συμβούλια της πόλης των Βρυξελλών θα κάνουν το ίδιο και δεν θα στήσουν γιγαντοοθόνες, για να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και παρόλο που δεν έκανε κριτική στο Κατάρ, ο δήμος του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι η δημοφιλής γιγαντοοθόνη δίπλα από την Πύλη του Βραδεμβούργου δεν θα βρίσκεται αυτή τη φορά εκεί, δείχνονας έτσι την έλλειψη ενθουσιασμού του για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Επίσης, ένας χαρισματικός παίκτης του παρελθόντος, ο Γάλλος Ερικ Καντονά, είπε πως θα κάνει και ο ίδιος μποϋκοτάζ στο Μουντιάλ. «Προσωπικά, δεν θα το δώ», είπε στην Daily Mail. «Γίνεται μ’όνο γαι τα χρήματα και ο τρόπος που φέρθηκαν σε εκείνους που έχτισαν τα στάδια είναι τραγικός, αφού χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και ακόμα εμείς θέλουμε να γιορτάσουμε το Μουντιάλ».

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb