The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
#TiNaDeis: O Nicolas Cage στον ρόλο του Δράκουλα, η εθιστική σειρά με τους σούμο και το «Moonlighting» News Room

5 ταινίες για τους Βρετανούς βασιλείς

Λίγη ιστορία, λίγη μυθοπλασία και λίγο απ` όλα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 09, 2023

5 ταινίες για τους Βρετανούς βασιλείς
@hollywoodreporter.com

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μάθει τα πάντα για το βρετανικό στέμμα, μετά τον θάνατο της επί δεκαετίες βασίλισσας Ελισάβετ και την πρόσφατη στέψη του Κάρολου.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές ταινίες για να μάθετε ακόμα περισσότερα. Λίγη ιστορία, λίγη μυθοπλασία και λίγο απ' όλα, γύρω από τον αρχαιότερο μοναρχικό θεσμό που υπάρχει μέχρι σήμερα.

The King’s Speech

Μια εξαιρετική ταινία που κέρδισε 4 Όσκαρ, για τον πατέρα της Ελισάβετ, Γεώργιο τον ΣΤ’, και την αναπάντεχη στέψη του καθώς και τη σχέση του με τον λογοθεραπευτή του, που τον έκανε να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε με το τραύλισμα.

Elizabeth

Μια από την καλύτερες ερμηνείες που έχουν δοθεί ποτέ για τέτοιο ρόλο. Μιλάμε για την Ελισσάβετ την Α’, την «παρθένο βασίλισσα», που επί της βασιλείας της η Αγγλία μεταμορφώθηκε σε υπερδύναμη. Μια εξαιρετική ταινία, με πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

The Queen

Σκηνοθεσία, σενάριο και ερμηνεία ενώνονται και παράγουν μια πολύ καλή ταινία, που κέρδισε Όσκαρ. Εδώ μιλάμε για την βασίλισσα Ελισάβετ τη Β’, και τις κινήσεις της αμέσως μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

The Madness of King George

Μια πιο σατιρική ματιά στην εξουσία και την διακυβέρνηση, για τις τελευταίες ημέρες του βασιλιά Γεώργιου του Γ’, όταν άρχισε να χάνει τα λογικά του πιθανότατα από την ηπατική νόσο πορφυρία. Τότε, οι υπασπιστές του λοιπόν, προσπαθούν να αλλάξουν τους κανόνες και να κυβερνήσουν τη χώρα χωρίς αυτόν.

A Royal Night Out

Μια μυθοπλαστική ματιά σε ένα πραγματικό γεγονός. Το πραγματικό γεγονός ήταν ότι οι τότε πριγκίπισσες Ελισάβετ και Μαργαρίτα το έσκασαν από το παλάτι όταν τελείωσε ο πόλεμος στην Ευρώπη και βγήκαν για λίγες ώρες με μια παρέα μέχρι να  επιστρέψουν. Εδώ η ταινία το πάει ένα βήμα παραπέρα και της βάζει να γνωρίζουν έναν ναυτικό και έναν αεροπόρο, οι οποίοι τους δείχνουν το πραγματικό Λονδίνο, μακριά από τη βασιλική τους φωλιά.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb