ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 29, 2024

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream
youtube
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταινίες Scream είναι από τις πιο πετυχημένες στο είδος των θρίλερ, με δισεκατομμύρια εισπράξεις. Η δε φιγούρα του serial killer είναι από τις αναγνωρίσιμες παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία βασίστηκε πάνω σε πραγματικό πρόσωπο, Ντάνι Ρόλινγκ γνωστός και ως «The Gainesville Ripper», που πάγωσε τις ΗΠΑ με τα εγκλήματά του.

Ο Ντάνι Ρόλινγκ μέσα σε τρεις ημέρες σκότωσε 5 άτομα, βίασε 4 και τα θύματα του ακρωτηριάστηκαν ενώ ένα αποκεφαλίστηκε.

Το Αύγουστο του 1990 άγνωστος καμουφλαρισμένος με στολή εισβάλλει στις φοιτητικές εστίες και καταφέρνει αθόρυβα να σκοτώσει 4 κορίτσια, αφού πρώτα τα είχε βιάσει.

Αφού τις μαχαίρωσε, τεμάχισε τα πτώματα, ενώ από μία κοπέλα έκοψε και το κεφάλι.

Ένας άτυχος φοιτητής ξύπνησε και είδε τον Ντάνι την ώρα που τεμάχιζε τα πτώματα και ενώ προσπάθησε να τον αφοπλίσει υπέκυψε στις μαχαιριές του μασκοφόρου δολοφόνου.

Όμως όπως αποδείχθηκε δεν ήταν οι πρώτοι του φόνοι.

Το 1989, απολύεται από το κατάστημα που εργαζόταν, και εισβάλει σε ένα σπίτι μιας οικογένειας και δολοφονεί τον πατέρα και το 8χρονο παιδί του και μια 24χρονη καλεσμένη. Η 24χρονη βρέθηκε βιασμένη και με δαγκωματιές σε όλο το σώμα της.

Θύμα της οργής του ήταν και ο πατέρας του Ντάνι, πρώην αστυνομικός. Πάνω σε ένα καυγά πήρε το όπλο του πατέρα του και τον πυροβόλησε τραυματίζοντας τον σοβαρά, αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ αφού ο πατέρας του απέκρυψε την αλήθεια.

Για να συλληφθεί χρειάστηκε η παρατηρητικότητα μιας γειτόνισσας του. Ο Ντάνι είχε μετακομίσει στη Φλόριντα, όμως η πρώην γειτόνισσα του διαβάζοντας το τρόπο που έγιναν οι φόνοι, συνδεσε το γεγονός με την οικογένεια που σφάχτηκε στη γενέτειρα του Ντάνι.

Κάλεσε την αστυνομία και χρειάστηκε άπειρα τηλεφωνήματα και αρκετή πίεση για να ερευνήσει η αστυνομία το σπίτι του Ντάνι, όπου βρέθηκε το όπλο που σκότωσε την οικογένεια. 

Στην άτυχη κοπέλα βρέθηκε και σπέρμα από τον δράστη, σπέρμα που ταίριαζε με το δείγμα που πήραν από τον Ντάνι κατά την ανάκριση.

Ο ίδιος δήλωσε πως είχε ως είδωλο τον Τέντ Μπάντι, διαβόητο serial killer στις ΗΠΑ και ήθελε να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος δολοφόνος.

Κατά την ομολογία του είπε πως ο άλλος του εαυτός του ζητούσε να κάνει τα εγκλήματα.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1994 και εκτελέστηκε με ένεση το 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb