The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το μέρος όπου ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία

Είναι ότι ώρα θες εσύ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 12, 2024

Το μέρος όπου ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία
pexels

Ο χρόνος έχει γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης στον δυτικό κόσμο. Τρέχουμε να προλάβουμε ραντεβού, βάζουμε ξυπνητήρι για να ξυπνήσουμε εγκαίρως. Πως θα σας φαινόταν ένα μέρος όπου θα ήταν ότι ώρα θέλετε εσείς;

Ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη μας όπου τα ρολόγια ρυθμίζονται ανάλογα με τη διάθεσή μας. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από την Ανταρκτική.

Η Ανταρκτική στο μεγαλύτερο της μέρος είναι ακατοίκητη. Η ήπειρος δεν είναι χωρισμένη σε ζώνες ώρας. Υπάρχουν όμως διάφοροι ερευνητικοί σταθμοί καθένας από τους οποίους τηρεί τη δική του τοπική ώρα.

Έτσι, για παράδειγμα, άλλος σταθμός βρίσκεται σε ώρα Νέας Υόρκης, άλλος σε ώρα Λονδίνου και άλλος σε ώρα Πεκίνου, αν και όλοι του απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους.

Αυτό γίνεται για την διευκόλυνση της συνεργασίας με τις χώρες που παρέχουν υποστήριξη στους σταθμούς που εργάζονται οι επιστήμονες.

@nasdaily

The Place with No Time What is the time.. in Antarctica? It turns out.. there is no time! Confused?! So was I.. That is why on Day 4 of the Antarctica Series, I'll show you how to live in a place where time is always a mystery.

♬ original sound - Nas Daily

Ένας ακόμη λόγος που τα ρολόγια δεν είναι και τόσο απαραίτητα στην Ανταρκτική είναι ότι για 6 μήνες έχουν 24 ώρες το 24ωρο ημέρα και τους άλλους 6 μήνες έχουν 24 ώρες σκοτάδι.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb