ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουκρανοί στρατιώτες γίνονται «πατεράδες» μετά θάνατον

Το νομοσχέδιο που δίνει ελπίδα στην Ουκρανία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 28, 2024

Ουκρανοί στρατιώτες γίνονται «πατεράδες» μετά θάνατον
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2 χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, με χιλιάδες θυμάτων και από τις δύο πλευρές. Η επόμενη ημέρα, όταν τελειώσει ο πόλεμος μοιάζει με μετα - αποκαλυπτική ταινία, και οι ειδικοί ψάχνουν να βρούνε τρόπο το αύριο να μην μοιάζει εφιάλτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η  Νατάλια Κυρκατς-Αντονένκο, Βιτάλι, ήταν έγκυος όταν έγινε η εισβολή στην Ουκρανία. Έχασε το παιδί της, λόγω ενός φαινομένου που ονομάστηκε άγχος της εισβολής, συνέβη σε δεκάδες γυναίκες στην Ουκρανία, και κατάφερε να ξαναμείνει έγκυος από τον σύζυγό της στη πρώτη άδεια που πήρε από το μέτωπο του πολέμου.

Παράλληλα κράτησε το σπέρμα του συζύγου της για κρυοσυντήρηση, μετά από επιθυμία του ίδιου.

Λίγες εβδομάδες μετά ο σύζυγός της έπεφτε νεκρός απο ρωσικά πυρά. Αφού γέννησε, ξεκίνησε την διαδικασία για να ξαναμείνει έγκυος από το σπέρμα που είχε φυλάξει.

Όμως διαπίστωσε ότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν από το νόμο, παρά τη γραπτή συγκατάθεση του νεκρού.

Η Ναταλία δεν ήταν η μόνη γυναίκα που προέβη σε αυτή την κίνηση. Εκατοντάδες γυναίκες προσπάθησαν να μείνουν έγκυες από το κρυοσυντηρημένο σπέρμα των συντρόφων τους, όταν αυτοί ήταν στο μέτωπο.

Οι αρχές βλέποντας τις απώλειες, οι μετριοπαθείς κάνουν λόγο για 100.000 άνδρες στρατιώτες, και βλέποντας πως το αύριο φαντάζει δύσκολο για την Ουκρανία και το δημογραφικό ετοιμάζουν ένα νέο νόμο που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για εγκυμοσύνη μέσω σπέρματος ακόμα και νεκρού.

Όταν τελειώσει ο πόλεμος η Ουκρανία πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να κάνει βήματα για επιστροφή σε συνθήκες που θα θυμίζουν τη χώρα πριν την εισβολή των Ρώσων.

Και οι γεννήσεις νέων Ουκρανών θα συμβάλλει στο να αναγγενηθεί το έθνος και η χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb