ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως η μαφία χρησιμοποιεί τα social media προς όφελος της

Νέα εποχή και για τη μαφία

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 24, 2024

Πως η μαφία χρησιμοποιεί τα social media προς όφελος της
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έλεγε κάποιος πριν χρόνια στον Mark Zuckerberg, πόσο θα επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων και μέχρι που θα διεισδύσει η τεχνολογία δεν θα το πίστευε ούτε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ιταλία η νέα γενιά της Μαφίας φαίνεται πως χρησιμοποιεί τα social media και κυρίως το Tik Tok προς όφελος της.

Ενώ παλιά το δόγμα των οικογενειών της Μαφίας, ήταν να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην προκαλούν, τώρα η νέα γένια μέσα από βίντεο στο Tik Tok κάνει επίδειξη του πλούτου που διαθέτει, των ακριβών πάρτι, των σπορ αυτοκινήτων που διαθέτουν. 

Με αυτό τον τρόπο αυξάνουν την επιρροή τους στις περιοχές που ελέγχουν, αλλά το κυριότερο στρατολογούν εύκολα νέα μέλη.

Το σοκαριστικό είναι ότι ακόμη και ηλικίες των 14 ετών ζητούν να εργαστούν για κάποιο μάφιοζο. 

Η ανεργία που πλήττει τον Ιταλικό Νότο, η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης έχει αυξήσει τον αριθμό αυτών που ζητούν τον πλουτισμό μέσα από παράνομες δραστηριότητες.

Ο εισαγγελέας Γκρατέρι μιλά για τρομακτική αύξηση της παρανομίας και κυρίως των εξαιρετικά εθιστικών ναρκωτικών όπως η ροζ κοκαίνη και η φαιντανύλη, με τους θανάτους από χρήση να θυμίζουν τη δεκαετία του 1980.

Οι νέοι που ελκύονται μέσα από το τικ τοκ και ξεκινούν να εργάζονται για τη Μαφία είναι αναλώσιμοι και για αυτό αναλαμβάνουν δουλειές που είναι εκτεθειμένοι, αφού δεν αποτελούν κεφάλαιο για τις οικογένειες.

Ενώ μέχρι και το 1990 για να μπεις στη Μαφία έπρεπε να είσαι άνω των 40 ετών, πλέον βλέπεις ακόμα και 18χρονους.

Στάχτη στα μάτια των αστυνομικών

Μια ακόμα χρήση των social media είναι να απροσανατολίζουν την αστυνομία, αφού "χρησιμοποιουν" άτομα που βλέπουν ότι θέλουν να δείχνονται για να παρακολουθούνται από τις Αρχές, με αποτέλεσμα τα μεγάλα κεφάλια να δρούν ανενόχλητοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον όλες οι σοβαρές υπηρεσίες στην Ευρώπη έχουν στελεχώσει ήδη τμήματα που αποκρυπτογραφούν βίντεο και μηνύματα που στέλνονται μέσω social media.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb