ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως το μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ ανέστησε εταιρεία που ίδρυσε Έλληνας στην Αίγυπτο

Ο πόλεμος επηρεάζει τα πάντα στην περιοχή

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΝΟE 20, 2023

Πως το μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ ανέστησε εταιρεία που ίδρυσε Έλληνας στην Αίγυπτο
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι των αραβικων χωρών(και όχι μόνο) έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες μια εκστρατεία να σταματήσει η κατανάλωση αγαθών που παραγούν εταιρείες που στηρίζουν το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κίνημα BDS όπως έχει γίνει γνωστό φαίνεται πως αποδίδει, αφού μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σημειώνουν πτώσεις στα κέρδη τους, ενώ παράλληλα εταιρείες που είναι αραβικές αναγεννήθηκαν και είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Πρόσφατο παράδειγμα μια εταιρεία αναψυκτικών στην Αίγυπτο, η Spiro Spathis, η παλιότερη εταιρεία εμφιάλωσης στην Αίγυπτο δημιουργήθηκε από έναν Έλληνα μελισσοκόμο, από την Κεφαλονιά.

Η Coca Cola χάνει τον πόλεμο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από την αιγυπτιακή πλέον εταιρεία, αφού έχει περάσει στα χέρια μιας πλούσιας αιγυπτιακής οικογένειας.

Παγκόσμιες μάρκες όπως τα McDonald’s και τα Starbucks αντιμετωπίζουν την λαϊκή οργή σε όλη την Μέση Ανατολή όπου το μποϋκοτάζ είναι πανίσχυρο αλλά και την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει παγκοσμίως, όταν έγινε γνωστό πως τα McDonald’s μόιρασαν δωρεάν γεύματα στους στρατιώτες του Ισραήλ, πολλές χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό ξεκίνησαν έναν αγώνα μέσω social media να σταματήσουν τις πωλήσεις τους.

Στην Ινδονησία, έχει να μπει μουσουλμάνος πελάτης εβδομάδες, ενώ πλέον τα καταστήματα δουλεύουν μόνο με τουρίστες.

Η Spiro Spathis πέρασε στην οικογένεια Τααλάτ, και από το 2019 γίνεται μια προσπάθεια να επιστρέψει στους κερδοφόρους ισολογισμούς, κάτι που ο πόλεμος στην Παλαιστίνη φαίνεται πως θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb