The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Τι είναι το ναρκωτικό tranq που κάνει τους χρήστες «ζόμπι»

Ανησυχία για την ξυλαζίνη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 31, 2023

Τι είναι το ναρκωτικό tranq που κάνει τους χρήστες «ζόμπι»
φωτό αρχείου, Pexels

Προς το παρόν στη χώρα μας δεν έχει εμφανιστεί. Το νέο ναρκωτικό που έχει σκορπίσει τον θάνατο και τον τρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανησυχεί τις αρχές στην Ευρώπη καθώς φαίνεται πως παρουσιάζει αυξητικές τάσεις πώλησης.

Η Ξυλαζίνη είναι κατά κύριο λόγο ηρεμιστικό για τα ζώα. Ονομάζεται Trank, είναι εγκεκριμένο από τον αμερικανικό FDA, μόνο για χρήση από κτηνιάτρους, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες, οι δρόμοι στην Αγγλία έχουν γεμίσει με αυτό το νέο επικίνδυνο ναρκωτικό.

Στον άνθρωπο, προκαλεί αλλοίωση του καρδιακού ρυθμού, επιβραδύνει την αναπνοή, έχει δερματικές επιπτώσεις, ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών.

Το «Tranq ναρκωτικό», που στη πιάτσα των ναρκωτικών, έχει το όνομα, «φάρμακο των ζόμπι», είναι ένα μείγμα φαιντανύλης, και ενός ηρεμιστικό για άλογα και αγελάδες που ονομάζεται ξυλαζίνη.

Περισσότεροι από 100.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί πως οφείλονται σε υπερβολική δόση, ενώ στα νοσοκομεία καταφθάνουν συνέχεια χρήστες που χρειάζονται ακρωτηριασμό.

Το 2021, η χρήση αυξήθηκε κατά 200% στις ΗΠΑ, και δεν άργησε να περάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στη βόρεια Αγγλία.

Εκτός από τη πολύ χαμηλή τιμή του, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί εθιστικό, σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμα και από τα οπιούχα ναρκωτικά.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb