The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σήμερα έμαθα: Τα γουρούνια τρώνε ανθρώπους πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε

Ποιος είναι ο λόγος;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 28, 2023

Σήμερα έμαθα: Τα γουρούνια τρώνε ανθρώπους πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζουμε
Photo by Pascal Debrunner on Unsplash

Τα γουρούνια όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, είναι αρκετά πράγματα. Είναι το ίδιο έξυπνα με τους σκύλους και της γάτες ή ένα παιδί 3 ετών. Επίσης είναι και πολύ αφοσιωμένα πλάσματα. Είναι όμως ψυχροί δολοφόνοι; Όχι, συνήθως είναι ευγενικά και αξιολάτρευτα, αν και κάποιες φορές μπορεί να γίνουν επιθετικά και να επιτεθούν στους ιδιοκτήτες τους. Όπως έγινε το 2015, όταν ένας αγρότης πέθανε από αιμορραγία, όταν πολλά γουρούνια τον δάγκωναν επί πολλή ώρα.

Αν και εντοπίζονται τέτοια περιστατικά, το πόσο συχνά τα γουρούνια της φάρμας σκοτώνουν δεν είναι βέβαιο. Ωστόσο τα γουρούνια είναι εξαιρετικά λαίμαργα, τόσο που θα φάνε οτιδήποτε τους πετάξεις μπροστά τους, ενώ τρώνε πάνω από 3 κιλά φαγητό την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας αγρότης πέσει νεκρός ή ακινητοποιηθεί για οποιονδήποτε λόγο κοντά στα γουρούνια του, αυτά τα γουρούνια μπορεί να τα φάνε, ή καλά, σχεδόν όλα, και αυτό συμβαίνει πολύ πιο συχνά από ό, τι νομίζετε.

Όπως είπαμε δεν ξέρουμε τον ακριβή αριθμό, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί. Επίσης δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα γουρούνια επιτέθηκαν και σκότωσαν, πριν τους καταβροχθίσουν. Όταν ζυγίζει 32 κιλά, μπορεί να το κάνει. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι ιδιοκτήτες πέθαναν από φυσικά αίτια, ώστε να καταναλωθεί από τα γουρούνια, ή να τον ταΐσουν με σκοπό.

Το 2012ο αγρότης Terry Vance Garden φαγώθηκε από τα γουρούνια του. Το μόνο που βρέθηκε μετά ήταν η τεχνητή του οδοντοστοιχία και μερικά άλλα μέλη του σώματος. Έναν χρόνο αργότερα, οι εχθροί του τάισαν ένα αφεντικό της μαφίας στα γουρούνια, ενώ το 2014 ένα 2χρονο παιδάκι σκοτώθηκε από μια υπερπροστατευτική γουρουνίτσα. Αυτή η ικανότητα των γουρουνιών να εξαφανίζουν (σχεδόν) όλο το ανθρώπινο σώμα δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους εγκληματίες. Το 2003, δύο κάτοικοι του Μίσιγκαν καταδικάστηκαν για διπλό φόνο. Τα πτώματα των θυμάτων τους δεν βρέθηκαν ποτέ και πιστεύεται ότι τα έφαγαν γουρούνια.

Και ενώ τα γουρούνια είναι ένας καλός τρόπος για τους εγκληματίες να ξεφορτωθείς ένα πτώμα, δεν τρώνε τα πάντα. Μαλλιά, δόντια και μεγάλα ανθρώπινα οστά δεν είναι στο μενού τους.

Το 2019, ένα άλλο θλιβερό περιστατικό συνέβη στη Ρωσία, όταν μια γυναίκα κατέρρευσε και φαγώθηκε από γουρούνια αφού υπέστη μια κρίση επιληψίας. Τι μπορεί να κάνει ένα γουρούνι να σκοτώσει από δίψα για αίμα; Απλή περιέργεια, σύμφωνα με έναν Καναδό χοιροτρόφο Ian Smith, μιλώντας στο CBC News, το 2012. Ο Smith είπε: «Αν πάθαινα ποτέ έμφραγμα ή μια λιποθυμία ανάμεσα σε αυτά τα γουρούνια... απλά θα έπαιζαν μαζί μου στην αρχή. Αλλά μόλις έβγαζαν αίμα από σένα, θα ήσουν σαν δόλωμα καρχαρία. Είναι η γεύση του αίματος που είναι το έναυσμα και τα γουρούνια κατά τα άλλα είναι πολύ περίεργα», πρόσθεσε. Ωστόσο, «Τα γουρούνια δεν είναι ζώα που θα σας βλάψουν. Απλώς πρέπει να τους αποδώσετε τον σωστό σεβασμό», είπε ο Smith.

Πληροφορίες: grunge.com

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb