The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο Στίβεν Χόκινς είχε προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι το τέλος της ανθρωπότητος

Από τι κινδυνεύει ο άνθρωπος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 01, 2023

Ο Στίβεν Χόκινς είχε προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι το τέλος της ανθρωπότητος
Φωτογραφία από Moose Photos

Είτε είσαι αισιόδοξος, είτε είσαι τρομολάγνος, δεν μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός πως η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης κρύβει κινδύνους που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες δεκαετίες.

Ένας επιστήμονας που το όνομα του είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Στίβεν Χόκινς είχε προειδοποιήσει πολλά χρόνια πριν ότι η ανάπτυξη σκεπτόμενων μηχανών θα είναι το τέλος της ανθρωπότητος.

Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο BBC: «Η ανάπτυξη πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής»

Μάλιστα ο καταξιωμένος επιστήμονας δεν είχε τα δεδομένα που έχουν σήμερα οι επιστήμονες αφού η τεχνητή νοημοσύνη δεν είχε αναπτυχθεί σε βαθμό που έχει αναπτυχθεί σήμερα.

Σήμερα σε πολλούς τομείς η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να ελεχθεί και λειτουργεί ανεξάρτητα, αντλώντας δεδομένα και πληροφορίες μέσα απο το διαδίκτυο και τα social media.

Ο φυσικός, ο οποίος έπασχε από την ασθένεια του κινητικού νευρώνα με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), χρησιμοποιούσε ένα νέο για την εποχή του σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε από την Intel για να μιλάει.

Τότε ήταν που συνειδητοποίησε πως οι υπολογιστές μπορούν να γίνουν εξυπνότεροι από τους ανθρώπους και να μην μπορούν να ελεγχθούν.

«Θα απογειωθεί από μόνη της και θα επανασχεδιάζεται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό», είπε.

«Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν και θα υποσκελίζονταν».

Κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού δειλά δειλά οι επιστήμονες αρχίζουν και παραδέχονται πως σε πολλούς τομείς, όπως τα social media, η τεχνητή νοημσύνη πλέον λειτουργεί αυτόνομα.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb