The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ποια μουσική κάνει τους χειρούργους να είναι καλύτεροι στις επεμβάσεις;

Ποια τραγούδια πρέπει να ακούνε οι χειρουργοί όταν κάνουν εγχειρήσεις

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 14, 2022

Ποια μουσική κάνει τους χειρούργους να είναι καλύτεροι στις επεμβάσεις;
Φωτογραφία από τον χρήστη Vidal Balielo Jr. στο Pexels

Οι AC/DC βοηθούν τους χειρουργούς να είναι καλύτεροι στη δουλειά τους - γίνονται πιο γρήγοροι και πιο ακριβείς, αποκαλύπτει έρευνα. 

Η μουσική μέσω των ηχείων σχεδόν διπλασίασε την ταχύτητα των χειρουργών σε ορισμένες εργασίες στο χειρουργείο - χωρίς να επηρεάσει την ακρίβεια τους.

Συγκεκριμένα όσοι άκουγαν το Highway To Hell και T.N.T. μείωσαν τον χρόνο που χρειαζόταν για να γίνει μια τομή ακριβείας από τα 236 δευτερόλεπτα στα 139.

Και τα πήγαν περίπου πέντε τοις εκατό καλύτερα σε τεστ ακριβείας!

Οι γιατροί ήταν σχεδόν 50 τοις εκατό πιο γρήγοροι όταν έραβαν τις τομές όταν οι επιτυχίες των Beatles Hey Jude και Let It Be παίζονταν στο παρασκήνιο, αλλά το θετικό αποτέλεσμα δεν "έπιανε" αν αυτά τα κομμάτια παίζονταν δυνατά.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι δημοφιλείς ροκ μελωδίες ενισχύουν την απόδοση μειώνοντας το άγχος, χαλαρώνοντας τους μύες, καταπολεμώντας το στρες, ακόμη και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

Γράφοντας στο περιοδικό Langenbeck’s Archives of Surgery, ο επικεφαλής ερευνητής Cui Yang από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, δήλωσε: "Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τόσο το soft rock όσο και το hard rock μπορούν να βελτιώσουν τη χειρουργική απόδοση. Για τη hard rock το θετικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αισθητό όταν η μουσική παιζόταν σε υψηλή ένταση.

Είναι πιθανό ότι η μουσική με υψηλή ρυθμικότητα θα μπορούσε να προσφέρει ένα ρυθμό για να διατηρήσει την ταχύτητα της απόδοσης και έτσι να βελτιώσει την απόδοση της εργασίας."

Extra: Στα δύο τρίτα περίπου των εγχειρήσεων που γίνονται, ακούγεται πάντα μουσική!

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb