The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν νησιά στη Χαβάη

Μάχη για λίγα στρέμματα γης

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 11, 2022

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν νησιά στη Χαβάη
Φωτογραφία από τον χρήστη Troy Squillaci στο Pexels

Η Χαβάη έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης των πλουσίων που μάχονται για το ποιος θα αγοράσει και σε καλύτερη τιμή, κάποια έκταση στο ηφαιστειογενές σύμπλεγμα νησιών. Οι μεσίτες δεν προλαβαίνουν να δέχονται τηλεφωνήματα από τους ζάμπλουτους επενδυτές οι οποίοι ζητάνε από κατοικίες μέχρι εκτάσεις, αλλά και ολόκληρα νησιά.

Τα προτερήματα της τράβηξαν την προσοχή των επενδυτών, οι οποίοι μετά την πανδημία ψάχνουν ένα ασφαλή προορισμό σε περίπτωση που επαναληφθεί κάποια στιγμή το φαινόμενο των lockdown.

Η Χαβάη σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρουσίαζε χαμηλά ποσοστά μολύνσεων και ελάχιστα κρούσματα σε σχέση με άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την κοινότητα των δισεκατιμμυριούχων όπου πλέον μέσα στις απαιτήσεις τους είναι και η ασφάλεια από μια επερχόμενη μαζική κρίση, όπως η πανδημία.

Αν προσθέσουμε και την ομορφιά της Χαβάης, τον καλό καιρό που έχει το μεγαλύτερο διάστημα τους έτους, και τη γεωγραφική της θέση, που ειναι κοντά σε ΗΠΑ και Ασία, τότε εξηγούνται εν μέρει οι αυξήσεις στις τιμές στη γη και στις κατοικίες.

Τους τελευταίους 9 μήνες έγιναν 64 πωλήσεις άνω των 10 εκατ.δολαρίων, 6 φορές περισσότερες από την περσινή χρονιά.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικές από τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο νησί από δισεκατομμυριούχους.

Τζεφ Μπέζος

Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά και το διαζύγιό του, έριξε 78 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά έκτασης 56 στρεμμάτων στο νησάκι Μάουι.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Κατέχουν από το 2014, 2.800 στρέμματα με δικιά τους ιδιόκτητ παραλία, και φέτος έφθασαν τα 5.600 στρέμματα.

Λάρι Έλισον

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Oracle, Λάρι Έλισον, είναι ιδιοκτήτης του 6 σε μέγεθους νησιού της Χαβάης κατά 98%. Μένει μόνιμα εκεί και σκοπεύει να τον αξιοποιήσει τουριστικά, για πελάτες με περιουσία όσο το ΑΕΠ της χώρα μας.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb