The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Για ποιο λόγο παιδιά στην Αμερική κατανάλωναν 200 μπανάνες εβδομαδιαίως

Η τρελή ιδέα και γιατί απέτυχε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΝΟE 17, 2021

Για ποιο λόγο παιδιά στην Αμερική κατανάλωναν 200 μπανάνες εβδομαδιαίως
Φωτογραφία από τον χρήστη SHVETS production στο Pexels

Το 1920 ένας γιατρός στην Αμερική είχε την ιδέα ότι τα παιδιά εώς 15 ετών πρέπει να καταναλώνουν 200 μπανάνες την εβδομάδα. Το όνομά του ήταν Δρ. Sidney Haas και σκοπό είχε να θεραπεύσει την δυσαπορρόφηση, την αναιμία και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κοιλιοκάκη είναι μια αυτοάνοση νόσος που προκαλείται από την γλουτένη. Αυτή είναι που προκαλεί και τις παραπάνω ασθένειες. Χρειάζεται ειδική διατροφή, όπου αποφεύγεται το στάρι, η βρώμη, το κριθάρι και η σίκαλη.

1 στους 133 Αμερικανούς την εμφανίζει στην ενήλικη ζωή του, για αυτό και τα προιόντα χωρίς γλουτένη είναι πολύ δημοφιλή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Δρ. Haas λοιπόν ανέλαβε να βρει θεραπεία γιατί τη δεκαετία του 20 το 30% όσων είχαν κοιλιοκάκη πέθαιναν. Τους υποχρέωσε λοιπόν να τρώνε 200 μπανάνες μαζί με κρέας και γαλακτομικά.

Η διατροφή κατάφερε να σταματήσει τα συμπτώματα, αλλά δεν πέτυχε την θεραπεία.

Τα μωρά της μπανάνας όπως ήταν γνωστά τα παιδιά που έκαναν αυτή τη διατροφή, εμφάνισαν αργότερα χειρότερα συμπτώματα, αφού η νόσος επέστρεψε με συμπτώματα εκδίκησης, με το λεπτό έντερο των ανθρώπων να έχει υποστεί σοβαρές και ανεπανόρθωτες βλάβες.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb