The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Σαν σήμερα: Αυτοκτόνησε ο Robin Williams

Στις 11 Αυγούστου του 2014

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 11, 2021

Σαν σήμερα: Αυτοκτόνησε ο Robin Williams
@Alessia Pierdomenico/Reuters

Πρόκειται χωρίς υπερβολή, για έναν από τους καλύτερους κωμικούς που πέρασε από το σινεμά, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Το ταλέντο του στις μιμήσεις, η υπερκινητικότητά του και το γλυκό του χαμόγελο, τον έκαναν αγαπητό στο κοινό, που σοκαρίστηκε από την είδηση της αυτοκτονίας του, στις 11 Αυγούστου του 2014.

Ο Robin Williams γεννήθηκε το 1951 στο Σικάγο. Έκανε πολλές και εύστοχες μιμήσεις από μικρός και θεώρησε ότι το ταλέντο αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ξεκίνησε την καριέρα του από stand-up comedy, διασκεδάζοντας τον κόσμο που, όλο και περισσότερο έτρεχε να τον δει. Στο πιο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από έναν ρόλο του στην τηλεόραση την τετραετία 1978-1982, στο «Mork & Mindy». Από εκεί ήρθαν και οι μετέπειτα επιτυχίες τουθ στον κινηματογράφο που τον κατέταξαν στους καλύτερους κωμικούς των δυο επόμενων δεκαετιών.

Μπορεί να ήταν κωμικός βέβαια, αλλά διακρίθηκε και σε δραματικούς ρόλους. Κι όχι μόνο μια φορά. Το 1980 έπαιξε στο «Popeye» ενώ to 1986 στο «Seize the Day». Την επόμενη χρονιά ήρθε ο ρόλος που τον καθιέρωσε στον κινηματογράφο στην ταινία «Good morning Vietnam», που του χάρισε και Χρυσή Σφάιρα. Ακολούθησαν πολλές ταινίες όπως το « Dead Poet’s Society», το «Cadillac Man», το «Hook», το «Mrs. Doubtfire», μέχρι να φτάσουμε στο 1997 και το Όσκαρ στην ταινία «Good Will Hunting». Συνολικά κέρδισε 1 Όσκαρ και 5 Χρυσές Σφαίρες.

Πίσω όμως από το όμορφο και γεμάτο χαμόγελό του, κρυβόταν το τέρας της κατάθλιψης. Ο ηθοποιός μπήκε πολλές φορές σε κλινικές απεξάρτησης από το αλκοόλ και ίσως άλλων ουσιών. Οι τρείς γάμοι του και τα τρία παιδιά του, δεν φαίνεται να καλυτέρεψαν την ψυχική του υγεία. Θεωρώντας πως η ζωή του δεν βελτιώνεται, αποφάσισε να κρεμαστεί από την ζώνη του και να ξεψυχήσει. Η αυτοψία δεν έδειξε να είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία πριν την τελευταία πράξη της ζωής του.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb