The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Η «μηχανή των γκολ» με τα λευκά

Ο Ραούλ γίνεται σήμερα 43 ετών

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 27, 2020

Η «μηχανή των γκολ» με τα λευκά
@essentiallysports.com

Αν σκεφτούμε μια «μηχανή των γκολ» που μάτωνε τα δίχτυα των αντιπάλων της Ρεάλ Μαδρίτης, μάλλον το μυαλό μας δεν θα πάει πρώτα στον Ρονάλντο αλλά στον Raul. Στον παίκτη που παρέμεινε στην Ρεάλ για 16 χρόνια και δεν έβγαινε ποτέ από την ενδεκάδα της, εκτός μόνο αν ήταν τραυματίας.

Μεχρι να εμφανιστεί ο Cristiano Ronaldo που τον ξεπέρασε αφού πετύχαινε περισσότερο από ένα γκολ ανά ματς, ο Raul ήταν πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «Γκαλάκτικος» με 323 γκολ. Και δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ο Raul Gonzalez γεννήθηκε πριν από ακριβώς 43 χρόνια στο Σαν Κριστομπαλ της Μαδρίτης και σε ηλικία 10 ετών άρχισε να αγωνίζεται με την ομώνυμη ομάδα της γειτονιάς του. Εκεί τρία χρόνια αργότερα τον εντόπισε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η μισητή αντίπαλος της Ρεάλ, με την οποία αγωνίστηκε για δυο χρόνια. Τότε ο αμφιλεγόμενος πρόεδρός της Jesus Gil, αποφάσισε να κλείσει τις ακαδημίες για να γλιτώσει τα χρήματα που ξόδευε γι’ αυτές. Παρολ’ αυτά, η Ατλέτικο είχε στα πλάνα της να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Raul. Ωστόσο, εκεί μπήκε στην μέση η Ρεάλ. Και του έκανε μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Στη Ρεάλ πήγε στα 15 του. Και στα 17 έπαιξε στη Τρίτη ομάδα της σκοράροντας 16 φορές σε επτά παιχνίδια. Μέσα σε λίγες ημέρες ανέβηκε στην δεύτερη ομάδα αλλά εκεί ήταν θέμα χρόνου να τον καλέσει ο Jorge Valdano στην πρώτη. Στο ντεμπούτο του έβγαλε ασίστ για τον Ζαμοράνο, ενώ στο πρώτο παιχνίδι εντός έδρας απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, σκόραρε εναντίον της πρώην του ομάδας. Σε 28 εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά πέτυχε εννέα γκολ και όλοι στην Μαδρίτη ήξεραν ότι είχαν βρει στο πρόσωπο του 17χρονου έναν στράικερ για πολλά χρόνια.

https://simple.wikipedia.org/wiki/Ra%C3%BAl_Gonz%C3%A1lez

@wikipedia.org

Ο Raul δεν τους διέψευσε. Σε 14 χρόνια πέτυχε 323 γκολ και κατέκτησε με την Ρεάλ 6 πρωταθλήματα, 3 Champions League, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, ένα Ευρωπαϊκο Σουπερ Καπ και δυο Διηπειρωτικά Κύπελλα. Ο μόνος τίτλος που δεν κατέκτησε ποτέ με την Ρεάλ ήταν το Κύπελλο Ισπανίας, το γνωστό Κόπα Ντελ Ρέι. Το 2001 λίγο έλλειψε να πάρει την «Χρυσή Μπάλα» ενώ ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα 50 γκολ στο Champions League.

Το 2010 και στα 33 του είχε έρθει ή ώρα να αφήσει την Ρεάλ. Αλλά είχε ακόμα δυνάμεις να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Πήγε λοιπόν στην γερμάνια και στην Σάλκε, μια μεταγραφή που αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη για της γερμανική ομάδα. O Raul συνέχισε να ματώνει τα δίχτυα και σε δυο σεζόν πέτυχε 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 35 αποφάσισε να αγωνιστεί στο Κατάρ, όπου έμεινε για 2 χρόνια σκοράροντας 11 γκολ. Η τελευταία του ομάδα ήταν η ιστορική New York Cosmos, με την φανέλα της οποία σκόραρε ακόμα 9 γκολ.

https://ronaldo.com/football-news/quiz-how-much-do-you-know-about-raul-at-real-madrid/

@ronaldo.com

Ο Raul άφησε το ποδόσφαιρο πριν από 5 χρόνια. Όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον θαυμάσουν για μιαμιση περίπου δεκαετία με τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης, της οποίας είναι ακόμα ρέκορντμαν συμμετοχών, θα θυμάται πως όταν έμπαινε στην περιοχή δημιουργούσε μια σιγουριά πως η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. Ήταν ένας δεινός στράικερ, μια «μηχανή των γκολ», και αν εξαιρέσουμε τον Fernando Torres,είναι ο τελευταίος μεγάλος επιθετικός που έβγαλε η ισπανική σχολή, παρόλο που οι επιτυχίες της Εθνικής Ισπανίας ήρθαν αφού αποχώρησε από αυτήν. Αν εκείνη η Εθνική Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Euro είχε και τον Raul θα ήταν κυριολεκτικά άτρωτη.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb