The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα;

Την απάντηση είχε δώσει ο ιστορικός, ειδικευμένος στη βασιλεία, Hugo Vickers

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 28, 2019

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα;

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας εκτός από τον Κάρολο, δεν έχουν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας; 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ10 πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις ή να πεις μπροστά στην βασίλισσα Ελισάβετ ΙΟΥΛ 02, 2019

Η Ελισάβετ ως βασίλισσα είχε ταξιδέψει σε 196 χώρες, αλλά δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, πατρίδα του συζύγου της Φίλιππου.

Την απάντηση είχε δώσει ο ιστορικός, ειδικευμένος στη βασιλεία, Hugo Vickers, ο οποίος ανέφερε πως η αποστροφή ότι της Ελισάβετ προς την Ελλάδα έχει να κάνει με την κακή μοίρα και κατάληξη του βασιλικού θεσμού στη χώρα μας -μια κατάληξη που επηρέασε και τον Φίλιππο.

"Το 1922, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η οικογένεια εξορίστηκε και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου άλλαξαν το επώνυμό τους σε Mountbatten", λέει ο ιστορικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Φίλιππος δεν συμπαθεί την Ελλάδα γιατί "οδήγησαν σε δίκη τον πατέρα του (τον πρίγκιπα Ανδρέα) και παραλίγο να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα για τις ευθύνες του στη Μικρασιατική Καταστροφή".

Ωστόσο, μπορεί να μην είχε επισκεφθεί ποτέ ως βασίλισσα τη χώρα, όμως όταν ήταν ακόμη πριγκίπισσα και είχε παντρευτεί τον Φίλιππο είχε έρθει στη χώρα μας στις 8 Δεκεμβρίου του 1950 μετά από πρόσκληση του Βασιλιά Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Το ζευγάρι παρέμεινε στην Ελλάδα μια εβδομάδα και το BBC κατέγραψε την κάθε τους κίνηση. Έμειναν στα θερινά ανάκτορα στο Τατόι, όπου φιλοξενήθηκαν για έξι μέρες. 

Διαβάστε Ακόμη
Θέματα ΣΕΠΤ 09, 2022
Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε πάντα τόσο έντονα χρώματα;
Ποιος ο λόγος που φορούσε χτυπητά χρώματα
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Θέματα ΜΑΡ 26, 2019
Τι κάνει όλη μέρα η βασίλισσα Ελισάβετ;
Τι στο καλό κάνει μια βασίλισσα μέσα στη μέρα της
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Παράξενα ΣΕΠΤ 20, 2019
Τι απάντησε η Ελισάβετ όταν τουρίστες την ρώτησαν... αν έχει δει τη βασίλισσα της Αγγλίας
Τελικά, δεν την ξέρουν όλοι
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb