The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Καρκίνος: Σημάδια που πρέπει να μας ανησυχήσουν

Έξι συμπτώματα που προειδοποιούν για καρκίνο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 15, 2024

Καρκίνος: Σημάδια που πρέπει να μας ανησυχήσουν
pexels

Συγκρατήστε το νούμερο πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το θέμα. 80% αύξηση των νέων περιστατικών καρκίνων σε ηλικίες κάτω των 50 ετών.

Οι επιστήμόνες προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό ώστε να κάνει συχνές εξετάσεις για να προλάβουν κάποια κακοήθεια εγκαίρως. Η πρόληψη και ή εγκαιρη διάγνωση είναι πολύ ισχυρά όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου.

«Ο καρκίνος μπορεί να εκδηλωθεί στους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Η συμπτωματολογία ενός ατόμου μπορεί να διαφέρει από άλλων, ενώ κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι φυσιολογικό σε εσάς και να μιλήσετε στο γιατρό σας εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες αλλαγές ή κάτι που δεν λέει να φύγει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, όταν η θεραπεία έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας» αναφέρει στη σελίδα του το βρετανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο.

Το βρετανικό Ινστιτούτο δημοσίευσε 6 σημάδια που πρέπει να μας ταρακουνήσουν και να επισκεφθούμε άμεσα κάποιον ειδικό.

Κόπωση. Αν αισθάνεσαι για μεγάλο διάστημα κουρασμένος, συχνές στιγμές υπνηλίας μέσα στη μέρα, αδυναμία να εκτελέσετε πράγματα που κάνατε στο κοντινό παρελθόν, τότε πρέπει να κάνετε εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία.

Έντονη εφίδρωση. Πολύ ανησυχητικό σημάδι είναι η έντονη εφίδρωση και κυρίως τις ώρες του ύπνου. Συνδέεται άμεσα με λευχαιμία και καρκίνο του ήπατος.

Ανεξήγητη αιμορραγία

Έντονοι πόνοι κατά της διάρκεια της ημέρα σε συγκεκριμένα σημεία.

Απώλεια βάρους

Όταν δεν έχει αλλάξει η διατροφή σου ή γυμναστική που έκανες, αν δεν δικαιολογεί η καθημερινότητα σου την απότομη αλλαγή βάρους τότε πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό σου.

Εμφάνιση εξογκωμάτων

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb