The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο απίστευτος αριθμός ηλεκτρονικών σκουπιδιών που παράγουμε

Τι πυρόδοτησε την αύξησή τους

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 15, 2021

Ο απίστευτος αριθμός ηλεκτρονικών σκουπιδιών που παράγουμε
Φωτογραφία από τον χρήστη Julia M Cameron στο Pexels

Μόνο το 2021 υπολογίζεται ότι το βάρος των ηλεκτρονικών σκουπιδιών που παράγουμε θα είναι 57 εκατομμύρια τόνοι. Από αυτά μόνο το 20% μπορούν να ανακυκλωθούν,με τους επίστημονες να κάνουν λόγο για ωρολογιακή βόμβα για το οικοσύστημα.

Το BBC σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για βάρος μεγαλύτερο από το Σινικό Τείχος.

Παλιά κινητά, υπολογιστές και ηλεκτρικές συσκευές, με τα ψυγεία να είναι ο πρωταγωνιστής, είναι κατά κύριο λόγο οι συσκευές που πετιούνται από τα νοικοκυριά με ρυθμό που δεν επιτρέπει την ανακύκλωση τους και την εξομάλυνση της κατάστασης.

Το ανησυχητικό είναι ότι μόνο στην Αγγλία υπολογίζεται ότι μέσα στα σπίτια υπάρχουν 40.000.000 ηλεκτρονικές συσκευές που είναι αδρανείς και πρόκειται να πεταχτούν.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, και τα κινητά τηλέφωνα που πλέον παράγονται και εξελίσσονται με απίστευτες ταχύτητες πυροδότησε την αύξηση των απορριμάτων και οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ως προς το πως θα ανακόψουν αυτή τη συνήθεια.

Πλέον ένας ενήλικος αλλάζει το κινητό του τηλέφωνο σε λιγότερο από 18 μήνες, κάτι που δείχνει τον τρόπο που συσσωρεύονται τα ηλεκτρονικά απορρίματα.

Η ανακύκλωση συσκευών μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανακυκλωθούν όλες αυτές οι ποσότητες. Για κάθε τόνο ηλεκτρονικών αποβλήτων που ανακυκλώνεται αποφεύγουμε την εκπομπή δύο τόνων διοξειδίου του άνθρακα

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αξία όσων πετάχτηκαν το 2019 ξεπερνούσε σε αξία τα 63 δις δολάρια.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb