The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης των Ζara, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη!

Ο 77χρονος Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα


Δημοσίευση ΙΑΝ 28, 2014

Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης των Ζara, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη!

Ο 77χρονος Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα είναι ο ιδιοκτήτης του ομίλου Inditex – στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανήκουν οι αλυσίδες Zara και Massimo Dutti.

Είναι ο πιο πλούσιος άντρας στην Ευρώπη, καθώς η περιουσία του εκτιμάται στα 40,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με λίστα με τις 100 πιο πλούσιες οικογένειες της Ευρώπης που δημοσιεύεται στο ελβετικό περιοδικό «Bilan».

Το περιοδικό αυτό ασχολείται με όσους έχουν περιουσία τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ.

Γεννήθηκε στην Ισπανία. Ξεκίνησε ως κλητήρας σε κατάστημα ρούχων και στην πορεία με την τότε σύζυγό του, Ροσαλία Μέρα, ξεκίνησαν να σχεδιάζουν και να ράβουν ρόμπες και εσώρουχα στο σαλόνι τους σπιτιού τους. ¶νοιξε το πρώτο Zara το 1975 και σήμερα μετρά περίπου 6.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Πέρα βέβαια από τον όμιλο στον οποίο ανήκει η εταιρία Zara –του οποίου κατέχει το 60%– ο Ορτέγκα είναι ιδιοκτήτης real estate σε όλο τον κόσμο.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb