The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ασθένεια στην οποία τα περιττά κιλά κάνουν καλό

Παράδοξο αλλά ισχύει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 10, 2019

Η ασθένεια στην οποία τα περιττά κιλά κάνουν καλό

Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Heart έρχεται να δώσει για πρώτη φορά εύσημα στα περιττά κιλά. Μπορεί η παχυσαρκία να είναι από τους λόγους που δημιουργούνται προβλήματα με τη καρδιά, αλλά όταν υπάρχει ήδη η καρδιοπάθεια , τα κιλά αυτά μπορούν να σε σώσουν. Δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας.

Σε ένα τεράστιο δείγμα 375.000 ασθενών με καρδιοπάθεια, βρέθηκε ότι αυτοί με τα περιττά κιλά, όχι σε υπερβολικό βαθμό, έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. 

«Υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις για το παράδοξο της παχυσαρκίας στην καρδιακή ανεπάρκεια, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι οι παχύσαρκοι ασθενείς διαγιγνώσκονται νωρίτερα λόγω της μεγαλύτερης λειτουργικής βλάβης που παρουσιάζουν, αλλά και ότι οι οργανικά αντέχουν σε μεγαλύτερο βαθμό τη φαρμακευτική αγωγή σε σχέση με τους μη παχύσαρκους», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Σε απλά ελληνικά, οι ασθενείς με λίγα κιλά παραπάνω ανταποκρίνονται καλύτερα στην θεραπεία.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb