The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

H μυστηριώδης μεγάλη μπλε τρύπα της Μπελίζ

Ένα από τα 10 καταπληκτικότερα μέρη στον κόσμο

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 30, 2018

H μυστηριώδης μεγάλη μπλε τρύπα της Μπελίζ

Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα στη Μπελίζε θεωρείτε από το Discovery Channel ως ένα από τα δέκα πιο καταπληκτικά μέρη της γης. Η βαθιά και μυστήρια γιγαντιαία μπλε τρύπα βρίσκεται κάτω από τα κύματα και δημιουργήθηκε πριν από 153.000 χρόνια από παγετώνες όταν το επίπεδο της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό που είναι σήμερα, λόγω της συσσώρευσης ασβεστόλιθου και φτάνει σε βάθος τα 130 ποδιών. Όμως δεν μπορεί να εξερευνηθεί από δύτες αφού δεν μπορούν να παραμείνουν πάνω από 8 λεπτά σε αυτό ο πανέμορφο μέρος.

Αυτό συμβαίνει λόγο της "νάρκωσης του αζώτου", μια παρενέργεια όπου το άζωτο συσσωρεύεται στο αίμα του δύτη και προκαλεί ακραίο αποπροσανατολισμό. Σαν αποτέλεσμα οποιαδήποτε καθυστέρηση που μπορεί να ξεπεράσει τα 8 λεπτά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές και άμεσες συνέπειες. Ωστόσο, με σωστό σχεδιασμό και εκπαίδευση, αυτές οι καταδύσεις μπορούν να γίνουν με ασφάλεια, εφόσον οι δύτες δεν αγνοούν κανέναν από τους κανόνες ασφαλείας.

Μόνο δύτες με προχωρημένη εκπαίδευση επιτρέπεται να εισέλθουν στην Μεγάλη Μπλε Τρύπα. Ένας κόσμος που μόνο οι λίγοι προνομιούχοι με επαρκή εκπαίδευση μπορούν να βιώσουν.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Ακόμη
Θέματα ΣΕΠΤ 29, 2018
Αυτή η τεράστια σχισμή στην Αφρική θα είναι ο επόμενος ωκεανός
Φτάνει πάνω από τα 60 χιλιόμετρα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Θέματα ΔΕΚ 30, 2018
Βρέθηκαν μέσα σε μια χιονοστιβάδα και έζησαν για να την περιγράψουν
Κατέγραψαν με κάμερα την τρομακτική της δύναμη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb