The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eurovision 2024: Ο Σουηδός καλλιτέχνης Eric Saade ανέβηκε στη σκηνή με παλαιστινιακό keffiyeh – Η αντίδραση της ΕBU

Η εμφάνισή του δεν αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του διαγωνισμού στο Instagram


Δημοσίευση ΜΑΙ 08, 2024

Eurovision 2024: Ο Σουηδός καλλιτέχνης Eric Saade ανέβηκε στη σκηνή με παλαιστινιακό keffiyeh – Η αντίδραση της ΕBU
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σουηδός καλλιτέχνης, Eric Saade, ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους για το opening act στον Α' Ημιτελικό της Eurovision που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τραγουδιστής είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό το 2011 με το τραγούδι «Popular» με το οποίο είχε κατακτήσει την 3η θέση.

Ωστόσο, η ερμηνεία του είχε έντονο πολιτικό χαρακτήρα κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο 33χρονος, που είναι μισός Σουηδός και μισός Παλαιστίνιος, τραγούδησε κρατώντας ένα παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης εν μέσω του πολέμου με το Ισραήλ.

Ο επίσημος λογαριασμός της Eurovision στο Instagram αποφάσισε να μην δημοσιεύσει την εμφάνιση του σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα performances.

Ο μουσικός διαγωνισμός έχει απαγορεύσει να υπάρχει οτιδήποτε παραπέμπει σε πολιτικό περιερχόμενο και έχει αποκλείσει σημαίες της Παλαιστίνης.

Η EBU (στα ελληνικά η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) προχώρησε σε σχετική δήλωση με το ζήτημα, η οποία είχε ως εξής: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του Διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το συζητήσουμε μαζί σας μετά τη ζωντανή μετάδοση, εάν χρειαστεί».

Σε story του στο Instagram, ο μουσικός καλλιτέχνης έγραψε: «Υπενθύμιση: Είναι μόνο αγάπη. Ενωμένοι από τη μουσική».

@bbc Back by popular demand... 🤩🎤 @ericsaadeofficial #Eurovision #iPlayer #Eurovision2024 #EricSaade #Popular ♬ original sound - BBC
[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
ΜΑΙ 07, 2024
Eurovision 2024: Αυτή η χώρα θεωρείται φαβορί για φέτος
Σύμφωνα με στοιχεία των στοιχηματικών για τον φετινό διαγωνισμό
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb