The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Οι VIP κρατούμενοι σε φυλακές της Αλβανίας

Πάρτι, ναρκωτικά, ιδιωτικά γυμναστήρια και μενού που θα ζήλευαν και στο Master Chef

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 22, 2024

Οι VIP κρατούμενοι σε φυλακές της Αλβανίας
pexels

6.000 κρατούμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Αλβανίας με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται σε κελιά που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, είναι υπερπλήθη και κακώς αεριζόμενα, χωρίς θέρμανση και με πολλές εστίες μόλυνσης.

Ο υπερπληθυσμός και οι ακατάλληλες συνθήκες σε ορισμένα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα στην Αλβανία έχουν ήδη επισημανθεί στην τελευταία έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT).

Μάλιστα επιτροπή πρότεινε να κλείσουν μερικές από αυτές γιατί κινδυνεύουν ζωές και είναι ακατάλληλες για στέγαση ανθρώπων.

Αυτή είναι η μία πραγματικότητα, καθώς σε κάποιες φυλακές οι κρατούμενοι εκτίουν τη ποινή τους σε συνθήκες που θυμίζουν 5αστερο ξενοδοχείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Balkan Insight (@balkan_insight)

Σε μια από τις φυλακές όπου κρατούνται μέλη του Σοσιαλιστικού κόμματος που καταδικάστηκαν για διαφθορά βρέθηκαν ιδιωτικές κουζίνες, πριβέ γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, ενώ "καλούδια" από τον έξω κόσμο μπαίνουν στη φυλακή με τη χρήση drones.

Φυσικά δεν λείπουν τα πάρτι, με "καλεσμένους" που δεν έχουν καταδικαστεί, με το αλκοόλ να ρέει άφθονο.

Ο προσωρινός διευθυντής της φυλακής δήλωσε ότι «το Πεκίνι είχε μετατραπεί σε ένα είδος ξενοδοχείου». Είχε ενημερώσει σχετικά, υποστήριξε, τους προϊσταμένους του.

Υπήρχαν αναφορές ότι οι VIP κρατούμενοι συμπεριφέρονταν σαν να είχαν ιδιωτικά κελιά και ότι η δυνατότητα ελέγχων ήταν περιορισμένη.

Περιγράφεται ως «σχεδόν αδύνατη» η μεταφορά σε αυτά άλλων κρατουμένων.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb