The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το άθλημα έκπληξη που διεκδικεί θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πολλοί θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 05, 2024

Το άθλημα έκπληξη που διεκδικεί θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
pexels

Η αλήθεια είναι ότι από τους πρώτους Ολυμπιακούς της σύγχρονης ιστορίας, στην Αθήνα μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όμως η είδηση ότι το pole dancing διεκδικεί, και μάλιστα με πολλές ελπίδες, θέση ανάμεσα στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε πολλούς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό.

Το pole dancing αναγνωρίστηκε ως άθλημα από την Παγκόσμια Ένωση Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας (GAISF) το 2017 και πλέον κάποιοι θεωρούν πως είναι πιθανό να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία νέα, θεωρείται σχεδόν απίθανο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και αυτό να συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το pole dancing ξεκίνησε από καμπαρέ και χώρους όπου γυναίκες έκαναν στριπτίζ, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξλιχθεί και μάλιστα υπάρχουν και ονόματα κινήσεων όπως στην ενόργανη γυμναστική, κινήσεις που βαφτίστηκαν από σπουδαίες κυρίες του χώρου.

Η Clara Pauchet, καθηγήτρια pole dancing στο Lannion της Βρετάνης, σε συνέντευξη της σημείωσε στο Reuters: «Είναι ένα πολύ σωματικό άθλημα. Υπάρχουν κόλπα που μου πήρε τρία χρόνια για να κάνω γιατί δεν είχα ακόμα τη δύναμη».

Η ίδια θεωρεί πως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της ενόργανης γυμναστικής, γι’ αυτό και μπορεί να έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μπορεί η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα να ενίσχυε το άθλημα και θα βοηθούσε τις ομώνυμες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ωστόσο ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην πειθαρχία που απαιτεί pole dancing.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb