The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 03, 2024

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531
Pexels

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς στην Ιαπωνία, γύρω από ένα νόμο που δημιουργεί μια ανωμαλία γύρω από τα επώνυμα των πολιτών.

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε, με επικεφαλή τον Χιρόσι Γιοσίντα, καθηγητή οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Τοχόκου, προέβλεψε ότι αν η Ιαπωνία συνεχίσει να επιμένει να επιλέγουν τα ζευγάρια ένα ενιαίο επώνυμο, κάθε Ιάπωνας θα λέγεται Σάτο μέχρι το 2531.

Ο νόμος που υπάρχει και δημιουργεί πρόβλημα χρονολογείται από το 1800.

Ο Γιοσίντα δημιούργησε ένα μοντέλο προβλέψεων με κάποια σημερινά στοιχεία και αποκάλυψε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, όλοι να έχουν το ίδιο επώνυμο σε 500 χρόνια.

Το Σάτο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ιαπωνικών επωνύμων, αντιπροσωπεύοντας το 1,5% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με μια έρευνα του Μαρτίου 2023, με το Σουζούκι να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

«Αν όλοι γίνουν Σάτο, ίσως χρειαστεί να μας απευθύνονται με τα μικρά μας ονόματα ή με αριθμούς. Δεν νομίζω ότι αυτός θα ήταν ένας καλός κόσμος για να ζούμε», λέει.

Με βάση τους υπολογισμούς του Γιοσίντα, το ποσοστό των Ιαπώνων με το όνομα Σάτο αυξήθηκε κατά 1,0083 φορές από το 2022 έως το 2023. Αν υποθέσουμε ότι ο ρυθμός παραμένει σταθερός και δεν υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο για τα επώνυμα, περίπου το ήμισυ του ιαπωνικού πληθυσμού θα έχει αυτό το όνομα το 2446 και το ποσοστό θα φτάσει το 100% το 2531.

Ο περίεργος νόμος

Η Ιαπωνία παραμένει από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που υποχρεώνει το ζευγάρι να έχει το ιδίο επώνυμο. Μέλη της κυβέρνησης αλλά και αρκετά στελέχη στα άλλα κόμματα, υποστηρίζουν πως έτσι ενισχύεται η ενότητα της οικογένειας και προστατεύεται ο θεσμός του γάμου.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb