The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Στεγαστική κρίση: «Η εξέγερση των αυτοκόλλητων»

Η κατασταση με τα ενοίκια είναι πλέον ένα χάος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 02, 2024

Στεγαστική κρίση: «Η εξέγερση των αυτοκόλλητων»
pexels

Σε κάθε πόλη της Ευρώπης αυτή τη στιγμή δύο είναι τα μόνιμα θέματα συζήτησης. Η ακρίβεια σε βασικά αγαθά και η στεγαστική κρίση.

Αν υπάρχουν σπίτια για ενοικίαση, αυτά θα έχουν τέτοιο αντίτιμο που θα είναι απλησίαστα για τον μέσο Ευρωπαίο. Λονδίνο, Μαδρίτη, Αθήνα και Παρίσι είναι οι πόλεις με το μεγαλύτερο πρόβλημα, χωρίς αυτο να σημαίνει πως στις μικρότερες πόλεις δεν αναγκάζονται ενοικιαστές ετών, να μετακομίσουν είτε γιατί τους έγινε μια παράλογη αύξηση στο ενοίκιο, είτε γιατί το σπίτι που έμεναν, θα χρησιμοποιηθεί για βραχυχρόνια μίσθωση σε τουρίστες.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ντάνι Ρομέρο, από τη Μάλαγα, που εκδιώχθηκε από το σπίτι που έμενε για δέκα χρόνια, γιατί ο ιδιοκτήτης θα το κάνει τουριστικό κατάλυμα.

Μέσω του διαδικτύου και των social media, αποφάσισε να κάνει κάτι, καθώς κανείς από το κράτος δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί.

Οργανώθηκε με άλλους πολίτες που είχαν την ίδια τύχη, και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.

Έξω από κάθε πολυκατοικία όπου ενοικιαστές εκδιώχθηκαν, κολλάνε αυτοκόλλητα, όπυ λένε εδώ κάποτε έμενε κάποιος, που τώρα είναι στο δρόμο για περνάνε καλά οι τουρίστες.

Αυτό που ακολούθησε γρήγορα μετατράπηκε σε ένα κίνημα, καθώς οι κάτοικοι στη Μάλαγα άρχισαν να κολλούν αυτοκόλλητα – που έγραφαν «Μια οικογένεια ζούσε εδώ παλιά» ή «Πηγαίντε σπίτια σας» – έξω από τουριστικά καταλύματα σε όλη τη νότια ισπανική πόλη.

Η κατασταση έχει ξεφύγει τόσο πολύ που σπίτια ισόγεια, χωρίς παράθυρα, θέρμανση κοστίζουν πλέον όσο ένα ρετιρέ με όλες τις ανέσεις πριν 6-7 χρόνια.

Κάποιοι ιδιοκτήτες ζητούν μέχρι και λεφτά για να δείξουν απλά τα σπίτια ενώ η προκαταβολή ενός έτους τείνει να παγιωθεί.

Ενδεικτικά στη Μάλαγα, 80% των ενοικιαστών δίνουν το 60% του εισοδήματός τους για στέγαση.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb