The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το βάρβαρο φαινόμενο που κινδυνεύουμε να επιστρέψει με νομοσχέδιο

Θα χαθούν αιώνες αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 20, 2024

Το βάρβαρο φαινόμενο που κινδυνεύουμε να επιστρέψει με νομοσχέδιο
pexels

Εδώ και ένα μήνα τα στοιχεία που έρχονται από χώρες της Αφρικής είναι απογοητευτικά. Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ακρωτηριασμοί των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες.

15% αύξηση στους ακρωτηριασμούς παρουσιάσθηκε μόνο μέσα ένα έτος. Κάτι που σημαίνει πως 230 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες και κορίτσια κινδυνεύουν με αυτό το βάρβαρο έθιμο.

Πλέον σε πολλές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ξεκινούν αυτή τη πρακτική πολύ πριν κλείσουν τα κορίτσια τα 5 τους έτη, μειώνοντας τις πιθανότητες κάποια ανθρωπιστική οργάνωση, ή το σχολείο να μπορέσει να παρέμβει και να σωθούν ανθρώπινες ψυχές.

Πρόκειται για ένα βάρβαρο και άκρως επικίνδυνο έθιμο το οποίο στιγματίζει για μια ζωή τις γυναίκες, ενώ πολλές φορές αποδεικνύεται μοιραίο καθώς κορίτσια μολύνονται ή πεθαίνουν από αιμορραγία.

Σήμερα στο 2024 νέο νομοσχέδιο στην Γκάμπια ζητά την άρση της απαγόρευσης του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, η οποία ήρθε μετά από δεκαετίες αγώνων για την προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων και της υγείας.

Από τα 47 μέλη της Βουλής της χώρας, μάλιστα, που ήταν παρόντα τη Δευτέρα στη συζήτηση, τα 42 ψήφισαν υπέρ, φέρνοντάς pro tvn pyl;vnτην εφαρμογή του και στην επαναφορά μιας βάρβαρης παράδοσης που μεταφερόταν από γενιά σε γενιά για τον έλεγχο της σeξουαλικής επιθυμίας των γυναικών και την υποταγή τους.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb