The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Χρονική τύφλωση: Τι είναι και πως την αναγνωρίζουμε

Μήπως ανήκεις και εσύ στους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 11, 2024

Χρονική τύφλωση: Τι είναι και πως την αναγνωρίζουμε
pexels

Αργείς στα ραντεβού σου και τις προθεσμίες; Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς σε μια εργασία και να τηρήσεις ένα πρόγραμμα; Τότε μπορεί να υποφέρεις από χρονική τύφλωση.

Η αδυναμία να τηρήσεις ένα πρόγραμμα. Η δυσκολία να φτάσεις εγκαίρως σε ένα ραντεβού ή μια εκδήλωση είναι σημάδια ότι μπορεί να έχετε χρονική τύφλωση.

Σύμφωνα με το Health οι γιατροί δεν διαγώσθουν επίσημα τη χρονική τύφλωση, αλλά πλέον ο όρος μπαίνει στον επιστημονικό λόγο καθώς εμφανίζεται όλο και περισσότερο.

Ο καθένας μπορεί να εμφανίσει χρονική τύφλωση, αλλά είναι πιο συχνή σε άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). 

Έχει μεγαλή σημασία να καταλάβουμε αν είναι κάτι που γίνεται σε μια συγκεκριμένη περίοδος που συντρέχουν και άλλοι λόγοι που δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι(πχ κατανάλωση φαρμάκων) ή αν είναι μόνιμη συνθήκη.

Δείτε τα παρακάτω συμπτώματα και εξετάστε την περίπτωσή σας

  • Όταν εργάζεστε πάνω σε κάτι και είστε συγκεντρωμένοι χάνετε την αίσθηση της ώρας.
  • Όταν αντιληφθείτε ότι πέρασε ο χρόνος κάνετε παρορμητικές κινήσεις χωρίς λογική.
  • Αναβάλλετε πάντα τις εργασίες σας για την τελευταία στιγμή.
  • Είστε αντίθετοι στο να κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια.
  • Δεν μπορείτε ποτέ να υπολογίσετε πόσο χρόνο θα σας πάρει μια εργασία.
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb