The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Φάτε σαν «σαμουράι» για να ζήσετε περισσότερο

Δείτε τι έτρωγαν οι Ιάπωνες πολεμιστές και τα αποτελέσματα στην υγεία τους

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 20, 2023

Φάτε σαν «σαμουράι» για να ζήσετε περισσότερο
φωτό αρχείου, Pexels

Οι Σαμουράι ήταν μια ξεχωριστή τάξη πολεμιστών, που εμφανίστηκε στα μισά του 12ου αιώνα, και επικράτησαν στην Ιαπωνία για 600 χρόνια. Οι Σαμουράι ακολουθούσαν συγκεκριμένη διατροφή και οι ερευνητές βρήκαν τον θετικό αντίκτυπο που έχει αυτή η διατροφή στην υγεία μας.

Η διατροφή τους περιελάμβανε πολύ ψάρι, λαχανικά, ρύζι, φύκια και από αλκοόλ το γνωστό ιαπωνικό ποτό σάκε. Οι ερευνητές βρήκαν ότι μια διατροφή βασισμένη σε αυτά τα τρόφιμα, μειώνει 15% τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικών.

Οι Σαμουράι, όπως και αρκετοί από τους σημερινούς Ιάπωνες που παραμένουν ανάμεσα στους πληθυσμούς με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, έτρωγαν λιγότερο κρέας σε σχέση με ψάρι, χρησιμοποιούσαν λάδι από σόγια, ενώ αντί για ψωμί συνήθιζαν να τρώνε καλαμπόκι.

Επίσης στη καθημερινή τους διατροφή ήταν και ο χυμός από ένα φρούτο που ευδοκιμεί στην Ιαπωνία, το Umeboshi, που μοιάζει με το δικό μας δαμάσκηνο.

Έχει απίστευτες ιδιότητες στη κυκλοφορία του αίματος, προσφέρει ενέργεια και ευεξία, ενώ οι γιατροί το έχουν συνδέσει με λιγότερες πιθανότητες για προβλήματα με τη καρδιά.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb