The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η αγαπημένη συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για 60 ασθένειες

Οι επικίνδυνες ποσότητες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 15, 2023

Η αγαπημένη συνήθεια που αυξάνει τον κίνδυνο για 60 ασθένειες
φωτό αρχείου, Pexels

"Έλα μωρέ ένα ποτηράκι δεν πείραξε κανέναν". Φράση που έχει ακουστεί από εκατομμύρια στόματα, αλλά ερευνητές από την Οξφόρδη διαφωνούν μαζί τους.

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πεκίνου, έρχεται να ανατρέψει την πεποίθηση ότι μικρές ποσότητες αλκοόλ δεν κάνουν κακό.

Η έρευνα έδειξε ότι το αλκοόλ είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο για 60 ασθένειες, ενώ για πρώτη φορά το αλκοόλ συνδέεται με 30 από αυτές.

Η έρευνα πραγματοποίηθε σε τεράστιο δείγμα, 350.000 ενήλικες πήραν μέρος και βρέθηκε ότι ακόμα και μικροποσότητες αυξάνουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό να εκδηλωθούν ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, παθήσεις του κυκλοφορικού, η ουρική αρθρίτιδα, ο καταρράκτης, ορισμένα κατάγματα και γαστρικά έλκη.

Από την έρευνα βρέθηκε ότι επιρρεπείς σε ασθένεις λόγω αλκοόλ είναι οι άνδρες, ενώ 4 ποτήρια την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης κάποια από τις αθένειες κατά 14%.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb