The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ταινία στο Ertflix που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Το αριστούργημα που θα σε κάνει να εκτιμήσεις ξανά τη ζωή

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 31, 2021

Η ταινία στο Ertflix που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ

Προειδοποιώ και νίπτω τας χείρας μου. Η ταινία δεν είναι από αυτές που θα βάλεις αν θες ένα χαλαρό βράδυ μπροστά από την τηλεόραση. Η ταινία "Η πέτρα της υπομονής", είναι μια γροθιά στο στομάχι που μας περιγράφει ακριβώς τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν.

Μια γυναίκα, η Γκολσιφτέ Φαραχάνι, δίνει ερμηνεία ζωής σε αυτό το ρόλο, πρέπει να φροντίσει τον άνδρα της, πρώην Ταλιμπάν, που έχει μείνει σε κώμα, μετά από μια σφαίρα στο κεφάλι.

Για πρώτη φορά στη ζωή της, μπορεί να του μιλήσει, μπορεί να πει τη γνώμη της, τα μυστικά της, τα παράπονά της, χωρίς να φοβάται τον ξυλοδαρμό, τον βιασμό ακόμα και το λιθοβολισμό.

Η ταινία είναι μια αλληγορία, καθώς στη μουσουλμανική παράδοση, υπάρχει μια ιστορία για μια πέτρα, όπου όταν της μιλάς αυτή σε ακούει και όταν βγάλεις από μέσα σου όσα έκρυβες αυτή σπάει και εσύ λυτρώνεσαι.

Η ταινία έχει τόσο ρεαλιστικές σκηνές, τόσο γνώριμες εικόνες από τη φρίκη που ζούνε οι γυναίκες υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, που θα σε κάνει να ξανασκεφθείς όσα έχεις ή όσα θες να αποκτήσεις.

Συγκλονιστική σκηνή λίγο πριν το τέλος όπου γίνεται μια ανατροπή, δεν θα πω τίποτα παραπάνω, αλλά δείτε την σήμερα κιόλας.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb