The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

5 αγαπημένοι ήρωες κόμιξ που καταστράφηκαν στον κινηματογράφο

Δεν πήραν ποτέ την αναγνώριση που τους αξίζει

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 23, 2018

5 αγαπημένοι ήρωες κόμιξ που καταστράφηκαν στον κινηματογράφο

Οι ήρωες των κόμιξ μας μεγάλωσαν. Κάθε τόσο αγοράζαμε μια στοίβα με νέους και παλιούς ήρωες και ξαπλώναμε στο κρεβάτι, διαβάζοντάς τα μονορούφι. Όταν το σινεμά αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτούς, κάποιες φορές έκανε εξαιρετική δουλειά. Αλλά κάποιες άλλες καθόλου.

Μερικοί αγαπημένοι μας ήρωες καταστράφηκαν στην μεγάλη οθόνη, πράγμα που μας γέμισε με νεύρα και απογοήτευση. Ελπίζουμε οι 5 παρακάτω ήρωες να βρουν την αναγνώριση που τους αξίζει…

Spawn

Την δεκαετία του ’90, o Spawn πουλούσε σχεδόν όσο οι πιο γνωστοί ήρωες του σήμερα. Ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ καλού και κακού και, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μεταξύ παραδείσου και κόλασης, έκανε αμέσως αγαπητό τον Al Simmons, που πούλησε την ψυχή του για να επιστρέψει στην Γη μετά την δολοφονία του, αλλά η συμφωνία του με τον δαίμονα Malebolgia, είχε πολλά ψιλά γράμματα.

Το κόμιξ πουλούσε σαν τρελό, οι φανς ήταν πολυάριθμοι αλλά το Hollywood βιάστηκε. Γύρισε μια ταινία το 1997, με μικρό μπάτζετ, με το αποτέλεσμα να είναι ολέθριο. Ο Spawn δεν βρήκε ποτέ την δημοτικότητα που του αξίζει και έμεινε στην σκιά άλλων ηρώων, πολύ πιο αδιάφορων από αυτόν.

Ghost Rider

Άλλος ένας ήρωας από την κόλαση που έκανε συμφωνία με τον διάβολο. Το κόμικ ήταν εξαιρετικό, με την πλοκή να έχει τεράστιο ενδιαφέρον και τον χαρακτήρα να είναι τόσο επιβλητικός και σκοτεινός, όσο χρειάζεται για να τον αγαπήσεις. Όμως οι ταινία του 2007, και ειδικότερα το sequel το 2011, κατέστρεψαν την εικόνα του και τον τοποθέτησαν στα αποτυχημένα franchise. Πολύ κρίμα…

Punisher

Ένας ήρωας που είναι ανθρώπινος και που δεν είναι καθόλου political correct, χρειαζόταν στα κόμιξ. Πολλοί δεν ήθελαν οι «κακοί» να ξεφεύγουν με μια απλή σύλληψη ή απλά με μια ήττα, μέχρι να επιστρέψουν. Ήθελαν κάποιος να τους βασανίζει, να εισβάλλει στο γήπεδό τους και να τους «παίζει» με τον δικό τους τρόπο.

Αυτός είναι ο Punisher. Δυο ταινίες. Το 2004 και το 2008. Η μια χειρότερη από την άλλη. Ο Punisher στα μάτια του κοινού έγινε αδιάφορος. Η σειρά του 2017 είναι αρκετά καλύτερη και ελπίζουμε να αποκαταστήσει την αδικία, μια για πάντα.

Green Lantern

Πιο ντελικάτος και περισσότερο στα όρια του φανταστικού σε σχέση με τους προηγούμενους. Όμως οι δυνατότητες του Green Lantern είναι τεράστιες και απύθμενες. Το κόμικ προκαλούσε μια χαρά όταν ερχόταν στα χέρια μας. Η ταινία του 2011, τον αδίκησε όμως κατάφορα.

Μια, όχι και τόσο προσεγμένη ιστορία, που δεν τον άφησε να δείξει τις δυνατότητές του, οι οποίες είναι κυρίως αυτές που τον έκαναν δημοφιλή ανάμεσα σε αυτούς που διάβαζαν φανατικά τα κόμιξ του. Ελπίζουμε να επιστρέψει δριμύτερος την επόμενη φορά.

The Spirit

Ο πιο παλιός από τους ήρωες, αφού η δημιουργία του χρονολογείται από το 1939. Ένας ήρωας που είναι τόσο δημοφιλής ως κομικ για τόσες δεκαετίες, δεν μπορεί να μην έχει ενδιαφέρον. Και πράγματι, ο Spirit πολεμάει το έγκλημα και προσφέρει δράση, μυστήριο μαζί με μια νουαρ αισθητική.

Αυτό είδε ο Frank Miller και σκέφτηκε να τον επαναπροσδιορίσει. Η ταινία του 2008, παρολ’ αυτά, είναι λες και έβαλε ταφόπλακα σε έναν ήρωα που μετρούσε σχεδόν 70 χρόνια ζωής. Παιδική ματιά και μια φτηνή αντιγραφή της επιτυχίας του «Sin City» συνέβαλαν, ώστε ο ήρωας να ξεχαστεί 10 λεπτά μετά την ταινία. Ακόμα ένα κρίμα…

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb