The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Buzzfeed: 12 λόγοι που το ελληνικό Πάσχα είναι το καλύτερο

Mας αρέσει!


Δημοσίευση ΑΠΡ 09, 2015

Buzzfeed: 12 λόγοι που το ελληνικό Πάσχα είναι το καλύτερο

Κόκκινα αυγά, οικογένεια, τραπεζώματα, πυροτεχνήματα... Είναι ωραίο να είσαι Έλληνας την περίοδο του Πάσχα!

Γίνεται λόγος, πως το καλύτερο Πάσχα συμβαίνει στην Ελλάδα, καθώς οι παραδόσεις και τα έθιμα που έχει η χώρα εντυπωσιάζουν πολύ τον υπόλοιπο κόσμο. Ας δούμε αναλυτικά 12 λόγους, σύμφωνα με συντάκτη του Buzzfeed, που ανακηρύσσει το Πάσχα μας ως το καλύτερο.

1. Τα κόκκινα αυγά, που συμβολίζουν το αίμα του Χριστού και γυαλίζουν από το ελαιόλαδο σαν καθρέφτες.

2. Η ησυχία της Μεγάλης Παρασκευής σε όλη τη χώρα, λόγω του πένθους. Το ότι οι Έλληνες σιωπούν μάλλον μοιάζει με θαύμα, μιας και πρόκειται για φωνακλάδες.

3. Το τσουρέκι είναι ένα από τα πιο αξιαγάπητα γλυκά.

4. Η εκκλησία τη Μεγάλη Παρασκευή είναι όμορφη, ενώ και οι ύμνοι της λειτουργίας προκαλούν βαθιά συγκίνηση τη συγκεκριμένη ημέρα με τα Εγκώμια.

5. Μπορεί να συναντήσετε τον Tom Hanks στην εκκλησία, του οποίου η γυναίκα είναι Ελληνίδα και είναι γνωστό ότι κάθε Μεγάλη Παρασκευή βοηθά στο σήκωμα του Επιταφίου κατά την περιφορά του.

6. Οι λαμπάδες, που αποτελούν τον φόβο κάθε γυναίκας, καθώς φοβούνται ότι θα τους κάψουν τα μαλλιά. Μικρές, μεγάλες, πολύχρωμες ή λευκές, οι λαμπάδες αντιπροσωπεύουν το φως που συμβολίζει το Πάσχα.

7. Το ¶γιο Φως είναι το πιο τέλειο πράγμα που μπορείτε να δείτε στην εκκλησία, καθώς ο ένας το δίνει στον άλλον και έτσι όλοι έρχονται πιο κοντά και σιγά σιγά όλες οι λαμπάδες ανάβουν.

8. Χριστός Ανέστη! Ας ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα! Ποιος θα μπορούσε να είναι άλλωστε ο καλύτερος τρόπος για να εορταστεί η Ανάσταση του Θεανθρώπου; Όλη η Ελλάδα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου παίρνει φωτιά!

9. Ο Ιησούς αναστήθηκε, οπότε μπορείτε να φάτε ελεύθερα την Κυριακή τεράστιες ποσότητες κρέατος, τυριού και γλυκών, μετά από τη σκληρή νηστεία.

10. Αληθώς Ανέστη! Ας αρχίσει η γιορτή, με φαγητά που θα σας αποζημιώσουν για την αποχή που είχατε τόσο καιρό από νοστιμιές, και ας είναι πολύωρη η πασχαλινή μαγειρική.

11. Όλα τα εποχικά γλυκά, όπως τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αυγά είναι σε μεγάλη προσφορά, οπότε αν είστε γλυκατζήδες, ετοιμαστείτε για τόνους ζάχαρης!

12. Το ελληνικό Πάσχα είναι απλώς πανέμορφο και αποτελεί πηγή έμπνευσης, καθώς είναι η πιο θαυμαστή γιορτή του χρόνου, με την εκκλησία να στολίζεται με λουλούδια, με την φωνή του ψάλτη να αντηχεί, με τα κόκκινα αυγά και τις λαμπάδες. Αυτό το Πάσχα λοιπόν μοιραστείτε το πνεύμα και την ομορφιά της ορθόδοξης παράδοσης με τους αγαπημένους σας.

 

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb