The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ιστορία πίσω από το `Smells Like Teen Spirit`

Πώς προέκυψε ο τίτλος;

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 21, 2017

Η ιστορία πίσω από το `Smells Like Teen Spirit`

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΗ βραδιά που οι Nirvana ηχογράφησαν το MTV Unplugged ΜΑΡ 02, 2017

Κάθε τραγούδι έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία και όταν πρόκειται για το παρασκήνιο ενός από τα μεγαλύτερα τραγούδια της ροκ, τότε υπάρχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Το τραγούδι

Το "Smells Like Teen Spirit" βγήκε στον «αέρα» το 1991 ως ο προάγγελος του δεύτερου άλμπουμ του γκρουπ, το περίφημο «Nevermind» με το viral εξώφυλλο. Λίγους μήνες πριν την αυτοκτονία του ο Kurt Cobain, η φωνή των Nirvana, αποκάλυψε πως το κομμάτι ήταν μία προσπάθεια αντιγραφής του στυλ των Pixies, τους οποίους θαύμαζε. Το «Smells Like Teen Spirit» είναι το μοναδικό τραγούδι του «Nevermind» στο οποίο εμφανίζονται ως δημιουργοί και τα τρία μέλη της μπάντας, Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl.

Η έμπνευση

Ο Cobain εμπνεύστηκε τον τίτλο του single όταν η προσωπική φίλη του Kathleen Hanna, τραγουδίστρια τότε των «Bikini Kill», έγραψε με σπρέι στον τοίχο του τη φράση «Kurt smells like teen spirit». Ο leader των Nirvana ερμήνευσε το λογοπαίγνιο προσδίδοντάς του επαναστατικό νόημα, καθότι οι συζητήσεις του με την Hanna περιστρέφονταν γύρω από την πανκ-ροκ μουσική, την αναρχία και συναφή θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ25 σπάνιες φωτογραφίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε ξανά στην καλή μουσική ΙΟΥΝ 17, 2017

Στην πραγματικότητα, η Kathleen Hanna εννοούσε πως ο Kurt Cobain μύριζε όντως σαν… «Teen Spirit». Αυτή ήταν η επωνυμία του αποσμητικού που φορούσε η σύντροφός του Tobi Vail, επίσης μέλος των Bikini Kill. Στην πορεία ο Kurt ισχυρίστηκε ότι έμαθε την αληθινή προέλευση του «Teen Spirit» αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του single. Μία παρανόηση που έμελλε να γεννήσει ένα θρυλικό ηχογράφημα. σαν στίχους τραγουδιού. ”Σκέφτηκα, μα καλά, πώς θα χρησιμοποιήσει το ‘Kurt Smells Like Teen Spirit’ ως στίχο;”, πρόσθεσε η Hanna.

Διαβάστε Ακόμη
ΑΥΓ 11, 2020
Το μεγάλο άγχος των Nirvana για το πασίγνωστο κομμάτι Come As You Are που δεν ξέρατε
Το αποκάλυψε ο μάνατζερ σε συνέντευξη
NEWSROOM
Music Lists ΙΑΝ 21, 2017
10 ροκ τραγούδια που «γράφτηκαν» για το σαββατοκύριακο
Άλλα μιλούν γι' αυτό και άλλα το... αφήνουν να εννοηθεί
NEWSROOM
Music Lists ΜΑΡ 26, 2017
10 Ροκ τραγούδια που θα ακούγονται για πάντα
Κληρονομιά για τις επόμενες γενιές
NEWSROOM
ΙΟΥΝ 17, 2017
25 σπάνιες φωτογραφίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε ξανά στην καλή μουσική
Εμβληματικές μορφές σε ανεπανάληπτες στιγμές
NEWSROOM
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb