The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ποιός κέρδισε τον πρώτο χρυσό δίσκο που απονεμήθηκε ποτέ;

Όταν η μουσική βιομηχανία αποφάσισε να επιβραβεύει τις πωλήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 15, 2017

Ποιός κέρδισε τον πρώτο χρυσό δίσκο που απονεμήθηκε ποτέ;

Η πρώτη εμφάνιση χρυσού δίσκου με κριτήριο τις πωλήσεις, χρονολογείται πίσω στο 1942, όταν η δισκογραφική εταιρία RCA Victor ξεκίνησε να βραβεύει τους καλλιτέχνες της που έκαναν τεράστιες πωλήσεις. Ο πρώτος από αυτούς απονεμήθηκε στους Gell Miller and His Orchestra τον Φεβρουάριο του 1942, για τα 1.2 εκατομμύρια αντίτυπα του single “Chattanooga Choo Choo”. ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΠίνοντας καφέ με 10 τραγούδια που θυμίζουν Κυριακάτικο πρωινό ΙΑΝ 29, 2017Ανάλογο βραβείο απονεμήθηκε στον Elvis Presley για το ένα εκατομμύριο πωλήσεων του “Don’t Be Cruel”, ενώ ο πρώτος χρυσός δίσκος που απονεμήθηκε σε album ήταν για το “Calypso” (1956) του Harry Belafonte.

Όμως, σε επίπεδο ολόκληρης της μουσικής βιομηχανίας, η Αμερικάνική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (RIAA) εισαγάγει τους χρυσούς δίσκους, ανεξαρτήτος είδους και εταιρίας, για όσα albums ή singles ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις. 

Τον πρώτο χρυσό δίσκο που απονεμήθηκε από την Ένωση κέρδισε ο Perry Como για το single “Catch A Falling Star”, στις 14 Μαρτίου 1958.

Το πρώτο album που κέρδισε χρυσό δίσκο ήταν το soundtrack της ταινίας “Oklahoma!” τέσσερις μήνες αργότερα.

Διαβάστε Ακόμη
QUIZ ΔΕΚ 31, 2016
Μπορείτε να βρείτε το καλύτερο άλμπουμ του 2016;
Σύμφωνα με τους αναγνώστε του περιοδικού Rolling Stone
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
ΝΟE 07, 2020
Joshua Tree: Όλα όσα οδήγησαν στη δημιουργία του ιστορικού άλμπουμ των U2
Μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες όλων των εποχών
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb