The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

The Beatles: Τα καλύτερα εξώφυλλα στο Rolling Stone

Η θεματολογία και το παρασκήνιο


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 20, 2016

The Beatles: Τα καλύτερα εξώφυλλα στο Rolling Stone

Οι Beatles αποτέλεσαν ένα από τα αγαπημένα ονόματα του περιοδικού Rolling Stone, από το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε το 1967 και για πολλές δεκαετίες. Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από πρώτο εκείνο εξώφυλλο με τον John Lennon, συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές των σκαθαριών στο διάσημο περιοδικό.

O John Lennon στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους
9 Νοεμβρίου 1967 

Η φωτογραφία είναι από την ταινία του Richard Lester, "How I Won The War" στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Lennon.

Ο John και η Yoko γυμνοί
23 Νοεμβρίου 1968

Μερικά τεύχη αργότερα ο John Lennon ήταν το κεντρικό πρόσωπο του περιοδικού. Σε αυτό δημοσιεύτηκαν οι περίφημες γυμνές φωτογραφίες με την Yoko Ono, ενώ στο εξώφυλλλο υπάρχει μια ατάκα από την Βίβλο: "They were both naked, the man and his wife, and were not ashamed."

Ο Paul McCartney μόνος του
30 Απριλίου 1970

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν την διάλυση των Beatles, ο Paul McCartney κυκλοφόρησε το "McCartney", ένα άλμπουμ εξ' ολοκλήρου ηχογραφημένο από τον ίδιο, με την γυναίκα του Linda να συμμετέχει σε ορισμένα φωνητικά. Με αφορμή την κυκλοφορία αυτή, το 'σκαθάρι' παραχώρησε την πρώτη του προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό, συνοδευόμενη από φωτογραφίες που τράβηξε η Linda.

Paul McCartney
17 Ιουνίου 1976

Λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ "Wings at the Speed of Sound" από το νέο του συγκρότημα, Wings, που σχημάτισε με την γυναίκα του Linda, τον πρώην κιθαρίστα των Moody Blues, Denny Lane και τον Denny Saiwell, o Paul McCartney το Rolling Stone τον συνάντησε κατα τη διάρκεια περιοδείας του. Ήταν μόλις ένα χρόνο αφότου άρχισε ξανά να ενσωματώνει τραγούδια των Beatles στις συναυλίες του, μετά το τραύμα της διάλυσης του γκρουπ.

O George Martin θυμάται
15 Ιουλίου 1976

Έξι χρόνια μετά την διάλυση των Beatles, το Rolling Stone φρόντισε αυτό το εξώφυλλο να συμπέσει με την κυκλοφορία ενός διπλού δίσκου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του γκρουπ. Στο τεύχος περιλαμβάνει μια επαναξιλόγηση των τραγουδιών τους από τον κριτικό Greil Marcus, καθώς και μια αποκαλυπτική συνέντευξη του παραγωγού George Martin για το πώς δημιουργήθηκαν τα τραγούδια της "best of" συλλογής. Μίλησε επίσης για τις σχέσεις και τη δυναμική των μελών της μπάντας. "Στον George Harrison δεν άρεσε ο ρόλος αφεντικού που είχε ο Paul", είπε. "Ο George ήθελε να είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τους άλλους δύο. Είναι ταλαντούχος, αλλά όταν έχεις δυο όπως ο Lennon και o McCartney, που είναι τόσο τρομερά ταλαντούχοι, είναι χαζό να κοιτάξεις αλλού. Μερικές φορές όταν κοιτάζω πίσω, μετανιώνω που δεν τον ενθάρρυνα περισσότερο".

Όταν δολοφονήθηκε ο John Lennon
22  Ιανουαρίου 1981

Ο John Lennon σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Το Rolling Stone αφιέρωσε ένα ολόκληρο τεύχος στη μνήμη του αδικοχαμένου σκαθαριού με τις εμβληματικές φωτογραφίες, πορτραίτα της Annie Leibovitz, μερικές από τις οποίες τραβήχτηκαν την ημέρα της δολοφονίας του. Επίσης, μια συνέντευξη του Lennon που έδωσε μερικές ημέρες πριν το θάνατο του, κάλυψη του τραγικού συμβάντος και των αντιδράσεων της κοινής γνώμης, ένα χρονολόγιο της ζωής του και μελέτη της ιδιοφυίας του John Lennon.

20 χρόνια Beatlemania
16 Φεβρουαρίου 1984 

Το Rolling Stone γιόρτασε τα 20 χρόνια από την εμφάνιση των Beatles στο τηλεοπτικό σόου του Ed Sullivan, βραδιά που σηματοδότησε την έκρηξη της beatlemania στην Αμερική, με αυτό το τεύχος.

Η κυκλοφορία του άλμπουμ '1'
1 Μαρτίου 2001

Για να εορταστεί η κυκλοφορία του "1" της συλλογής με τα 27 νούμερο ένα singles των Beatles, το περιοδικό κάλεσε τον παραγωγό George Martin, τον μηχανικό Geoff Emerick και την Yoko Ono για να ερευνήσουν την γένεση αυτών των τραγουδιών. Στο τεύχος υπάρχουν άρθρα από τους Ray Davies των Kinkis, τον Bono των U2 και τον Billy Corgan των Smashing Pumpikins όπου εξηγούν με το δικό τους τρόπο την σπουδαιότητα των Beatles.

Λίγο μετά το θάνατο του George Harrison
17 Ιανουαρίου 2002

Μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, ο George Harrison έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 2001. Το περιοδικό τίμησε το "Σιωπηλό Σκαθάρι" με αυτό το τεύχος-αφιέρωμα. Tom Petty, Mick Jagger, Keith Richard, Yoko Ono, Elton John, Paul Simon, είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που αποτίουν φόρο τιμής στον Harrison με τις συνεντεύξεις τους.

Πώς οι Beatles άλλαξαν την Αμερική
19 Φεβρουαρίου 2004

40 χρόνια από την εμφάνιση στην εκπομπή του Ed Sullivan στις 9 Φεβρουαρίου 1964 που παρακολούθησαν 73 εκατομμύρια τηλεθεατές, και το Rolling Stone ερευνάει τον αντίκτυπο αυτής της βραδιάς όχι μόνο στην μουσική αλλά και στην ζωή της Αμερικής, αφού η εμφάνιση τους στο σόου ξεπέρασε αυτή του Elvis Presley στη δεκαετία του'50.

Γιατί διαλύθηκαν οι Beatles
3 Σεπτεμβρίου 2009

Τα τραγούδια των Beatles έγιναν remaster για πρώτη φορά, κάτι που προέτρεψε το περιοδικό να ασχοληθεί με το γιατί διαλύθηκαν οι Beatles.

Οι τελευταίες ημέρες του John Lennon
3 Δεκεμβρίου 2010 και 6 Ιανουαρίου 2001

30 χρόνια από την δολοφονία με ένα ακόμα εκτενές αφιέρωμα.

50 χρόνια από την "εισβολή" των Beatles στην Αμερική
16 Ιανουαρίου 2014

Μισό αιώνα μετά την "εισβολή" των Beatles στην Αμερική και το περιοδικό καταγράφει πώς το συγκρότημα αντέστρεψε τις εναντίον του πιθανότητες -με την περιφρόνηση των media, το μικρό label και μια χώρα που ανάρρωνε από την δολοφονία του John F. Kennedy- και δημιούργησε την μεγαλύτερη ροκ έκρηξη όλων των εποχών. 

O Paul McCartney θυμάται τους Beatles
12 Αυγούστου 2016

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb