The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

3 Φεβρουαρίου: The Day the Music Died

Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε τρεις ανατέλλοντες αστέρες


Δημοσίευση ΦΕΒ 03, 2016

3 Φεβρουαρίου: The Day the Music Died

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 1959, όταν 3 μουσικοί που έμελλε να γίνουν θρύλοι, ο Ritchie Valens, o J.P "The Big Bopper" Richardson και ο Buddy Holly, μπήκαν στο μοιραίο αεροπλάνο για το Fargo της Βόρειας Ντακότα. Οι δυο από τους τρεις μουσικούς βρέθηκαν τυχαία στην μοιραία πτήση, αφού το αεροπλάνο είχε ναυλωθεί από τον Buddy Holly και δυο μέλη του συγκροτήματός του. Ο Richardson ήταν άρρωστος και του παραχωρήθηκε η θέση, ενώ ο Ritchie Valens κέρδισε την τελευταία θέση στο στρίψιμο του νομίσματος. Ο Richardson ήταν 29 ετών, ο Holly 23 και ο νεότερος ο Ritchie Valens, μόλις 18.

Ο Don McLean στη μεγάλη του επιτυχία «American Pie», που αργότερα διασκευάστηκε και από τη Madonna, αναφέρει αυτήν τη μέρα ως «The Day the Music Died», κάτι που πράγματι έγινε, τουλάχιστον για εκείνη την εποχή.

Ο Buddy Holly συγκρίθηκε με τον Elvis. Δεν είχε βέβαια το παρουσιαστικό του «Βασιλιά». Φορούσε γυαλάκια και δεν ήταν κανένας καλλονός, αλλά είχε τον τρόπο του, λόγω της πολύ ευγενικής του φυσιογνωμίας. Η σύγκρισή του με τον Elvis έγινε κυρίως για το στιλ των τραγουδιών, αλλά και για τη χροιά της φωνής του. Σίγουρα, ο Buddy Holly προσπάθησε να μιμηθεί αρχικά τον Elvis (όπως όλοι οι μουσικοί εκείνη την εποχή), αλλά κατάφερε σύντομα να βρει το δικό του στιλ. Τα πιο διάσημα τραγούδια του είναι το «Peggy Sue» (No 3 στα τσαρτς) και το μετέπειτα, ανατριχιαστικά προφητικό «That'll Be The Day», που έφτασε στο No 1 της Αμερικής.

Ο J.P. "The Big Bopper" Richardson είναι ο πιο άγνωστος από τους τρεις, αν και η ζωή του κράτησε λίγο περισσότερο από εκείνες των δυο φίλων του. Έγινε γνωστός από το τραγούδι του «Chantilly Lace», που έκανε μεγάλη επιτυχία λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. 

Το τραγούδι «La Bamba» του Ritchie Valens έχει τραγουδηθεί απ' όλο τον κόσμο. Η παντρειά της latin με τη rock n' roll προμήνυε μια μεγάλη καριέρα για τον νεαρό με καταγωγή από το Μεξικό. ¶λλωστε θεωρείται ο πρωτοπόρος της λεγόμενης Chicano rock, ώστε λίγα χρόνια αργότερα να μπορούμε να δούμε και να θαυμάσουμε τους Santana. Η ταινία του 1987 που είναι αφιερωμένη στη ζωή του, τον επανάφερε στο προσκήνιο και τον επανασύστησε σε μια γενιά που μάλλον δεν θα τον είχε ακουστά. Εκτός από το «La Bamba», που τον εκτόξευσε, χαρίζοντας στους ισπανόφωνους μια διέξοδο από τον ρατσισμό, ο Ritchie Valens πρόλαβε να έχει ακόμα μια επιτυχία, με το τραγούδι «Donna».

Το «La Bamba» από την ομώνυμη ταινία του 1987.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb