The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Συνταγές για... πολύχρωμες σούπες

Μοβ, κόκκινες, φούξια, πράσινες!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2015

Συνταγές για... πολύχρωμες σούπες

Πάμε να δούμε κάτι ξεχωριστό!

Ουσιαστικά αυτό που δίνει τα παρακάτω εντυπωσιακότατα χρώματα είναι το εκάστοτε λαχανικό- δεν μπορείτε να πείτε είναι εμφανισιακά τουλάχιστον τέλειες....για τη γεύση, βάλτε απλώς όλη σας την τέχνη!

Σούπα με κουνουπίδι

Υλικά για 4 άτομα:
1 μωβ κουνουπίδι (περίπου 1 κιλό) 200 γραμ.
πρόβειο γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας
2 καρότα 1 ξερό κρεμμύδι
500ml ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε το καρότο και το κρεμμύδι, τα κόβετε και τα βράζετε παρέα με το κουνουπίδια για 15 λεπτά με 5 δάχτυλα νερό. Όταν το κουνουπίδι μαλακώσει σε σημείο που να κόβεται σχετικά εύκολα με μαχαίρι, βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι το ζωμό και 500 ml από το νερό της κατσαρόλας. Αν θέλετε προσθέτετε γιαούρτι και το τζίντζερ και χτυπήστε μέχρις ωσότου λιώσει το κουνουπίδι! 

Σούπα με παντζάρι

Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
1 πατάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2-3 κλωνάρια σέλερι (μόνο το άσπρο τους κομμάτι)
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι τυρί θρυμματισμένο ­(φέτα ή ανθότυρο)
1 κουταλιά ξίδι
Ανιθος ή μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι

Σε κατσαρόλα με λάδι, σοτάρετε τα παντζάρια, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι χοντροκομμένα και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35΄. Βάζετε το μείγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε για να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, το ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το τυρί και σιγοβράζετε για 2-3΄. Προσθέτετε το ξίδι, κατεβάζετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με άνιθο και σερβίρετε.

Σούπα από αρακά

Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
200 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
400 ml ζεστό νερό
1 κουτ. γλυκού εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι
Για το σερβίρισμα (αν δεν νηστεύουμε)
γιαούρτι στραγγιστό ή κατίκι Δομοκού

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τον αρακά, 400 ml ζεστό νερό, το εστραγκόν, ελάχιστη ζάχαρη και αλάτι. Βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε, μέχρι να γίνει μια λεία σούπα. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε!

Σούπα από κόκκινη πιπεριά

Υλικά
γλυκιές κόκκινες πιπεριές: 1 kg
ελαιόλαδο: 1 κουτ. της σούπας
μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους: 1 τεμ.
σκόρδα ψιλοκομμένα: 2 σκελίδες
ξερή μαντζουράνα: 1 κουτ. του γλυκού
κύμινο: 1 κουτ. του γλυκού
ζωμός από κοτόπουλο: 1 λίτρο
γλυκιά ξινή κρέμα γάλακτος: μισό ποτήρι
ξίδι βαλσάμικο: 1 κουτ. της σούπας
δεντρολίβανο: 2 κλαδάκια

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Πλένετε τις πιπεριές και τις τοποθετείτε στον προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ. Τις ψήνετε, μέχρι να πάρει η φλούδα τους σκούρο χρώμα (η φλούδα από τις πιπεριές θα πρέπει να έχει γίνει πολύ σκούρα).

Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο, τις τοποθετείτε σε πλαστικές σακούλες και τις αφήνετε για 10 λεπτά στην άκρη. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνετε μέσα το κομμένο σε κύβους κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τα τσιγαρίζετε. Ρίχνετε το ζωμό από κοτόπουλο. Ξεφλουδίζετε τις ψημένες πιπεριές, τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο ζωμό. Τα αφήνετε να βράσουν και στη συνέχεια τα μαγειρεύετε για άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα.
Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, το χτυπάτε με ένα μπλέντερ, προσθέτετε την ξινή κρέμα γάλακτος και το βαλσάμικο ξίδι και αφήνετε τη σούπα να πάρει ξανά μία βράση. Αλατοπιπερώνετε όσο επιθυμείτε

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb