The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Στρες των Χριστουγέννων: 3 τρόποι για να το διώξουμε

Έξυπνα tips, για να διαχειριστούμε τον χρόνο, τα χρήματα και τα νεύρα μας


Δημοσίευση ΔΕΚ 21, 2014

Στρες των Χριστουγέννων: 3 τρόποι για να το διώξουμε

Μπορεί τα Χριστούγεννα να αποτελούν μια από τις πιο χαρούμενες και λαμπρές γιορτές του έτους, όμως, σύμφωνα με τα στατιστικά, φαίνεται πως αυτές οι γιορτινές ημέρες αυξάνουν το στρες. Χρειαζόμαστε χρόνο και αρκετό χρήμα για να ετοιμάσουμε τα πάντα, από το τραπέζι και τα δώρα, μέχρι τον εαυτό μας, με καλλωπισμούς και δώρα, ενώ πολλές φορές οι γιορτές αυτές μας φέρνουν σε επαφή με άτομα που δεν αντέχουμε και μας θυμίζουν καταστάσεις που μας προβληματίζουν. Δίκαια λοιπόν η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων σε σχετική έρευνά της διαπίστωσε ότι το 69% των ανθρώπων βιώνει στρες την εορταστική περίοδο.

Υπάρχουν όμως 3 μικρά μυστικά, που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε ήρεμοι και να απολαύσουμε τη μαγεία των ημερών!

Ρεαλιστική οργάνωση χρόνου και χρημάτων

Μιας και τα Χριστούγεννα όλοι βγαίνουν στα καταστήματα και στους δρόμους, ενώ οι ώρες των ραντεβού σε κομμωτήρια και αισθητικούς σπάνια τηρούνται, θα πρέπει να κάνουμε ένα πρόγραμμα υπερεκτιμώντας τον χρόνο μας, ώστε να προλάβουμε να κανονίσουμε όλες τις εκκρεμότητες. Αντίστοιχη οργάνωση χρειάζεται και το μπάτζετ μας, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι τις γιορτές έχουμε παραπάνω έξοδα από τα έσοδά μας. Αντί λοιπόν να αγοράζουμε ακριβά δώρα στους φίλους μας, μπορούμε να τους φτιάξουμε εμείς στολίδια και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα εκτιμήσουν και περισσότερο, καθώς θα είναι φτιαγμένα με την αγάπη μας προς αυτούς. ¶λλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ευτυχία δεν έρχεται από τα υλικά αγαθά, αλλά από τις εμπειρίες μας.

Εντοπισμός του προβλήματος και εναλλακτικές

Αν κάτι μας αγχώνει και μας πιέζει, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποβάλουμε. Έτσι, αν π.χ. είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το γιορτινό τραπέζι και αυτό μας στρεσάρει, μπορούμε πολύ απλά να προτείνουμε σε κάποιον άλλον να το κάνει ή μπορούμε να μαζέψουμε τους καλεσμένους μας και να το ετοιμάσουμε όλοι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι και πιο διασκεδαστικό και εμείς δεν θα κουραστούμε τόσο. Επίσης, πρέπει να μάθουμε να λέμε «όχι». Δεν γίνεται να δεχτούμε όλες τις προτάσεις μόνο και μόνο για τους άλλους, αλλά πρέπει να βρούμε αυτό που χαροποιεί εμάς και να πράξουμε κατ' αυτόν τον τρόπο.

Κάποια πράγματα πρέπει απλώς να τα αποδεχτούμε

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Όσοι είναι αρνητικοί και γκρινιάρηδες θα παραμείνουν έτσι, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο με τον οποίο θα τους αγνοούμε. Σε περίπτωση π.χ. που βρεθούμε σε μια συνάθροιση με άτομα που μας αγχώνουν, μπορούμε πολύ απλά να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι βγήκαμε για να περάσουμε καλά και να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε και στους άλλους αυτήν την ενέργεια.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb