The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Οι πιο κατάλληλες τροφές για να προστατευτείτε από τις ιώσεις

Οι καλύτερες για το χειμώνα


Δημοσίευση ΝΟE 29, 2014

Οι πιο κατάλληλες τροφές για να προστατευτείτε από τις ιώσεις

Ο ερχομός του χειμώνα σηματοδοτεί την αρχή διάφορων ιώσεων, που μας ταλαιπωρούν άλλες φορές για μεγάλο και άλλες για μικρό διάστημα. Λίγο οι κλειστοί χώροι που δεν αερίζονται καλά, λίγο οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, από τους ζεστούς χώρους, στο κρύο σε συνδυασμό με την ελλιπή διατροφή, κάνουν τον οργανισμό εύκολο στόχο για τους ιούς. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές, που μας γεμίζουν με ενέργεια και μας δυναμώνουν, αποτελώντας τα καλύτερα «φάρμακα», για την πρόληψη των κρυολογημάτων. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις 6 πιο κατάλληλες τροφές για τον χειμώνα.

1. Τα εσπεριδοειδή: Eίναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, έχουν αντιοξειδωτικά οφέλη και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Επίσης, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ και τα πράσινα λαχανικά, όπως το λάχανο ή το μπρόκολο, έχουν την ίδια βιταμίνη.

2. Οι κολοκύθες και τα μανταρίνια: Περιέχουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, βοηθώντας τον να καταπολεμήσει λοιμώξεις. Μάλιστα οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι ψευδάργυρο, που δρα κατά των ιώσεων!

3. Το σκόρδο και τα κρεμμύδια: Αυξάνουν τα επίπεδα άμυνας του οργανισμού και βελτιώνουν τον χρόνο αντίδρασής του στην επίθεση των ιών και των βακτηρίων, χάρη στις αντιιικές και αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.

4. Τα όσπρια και οι ξηροί καρποί: Είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, που ενισχύουν την ενέργεια του οργανισμού, δρώντας ως φυσικά αντιοξειδωτικά, ενώ ο σίδηρος που περιέχουν απορροφάται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό, σε σχέση με τον σίδηρο που υπάρχει σε άλλες τροφές, όπως το σπανάκι.

5. Το μέλι: Χάρη στη γνωστή αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή του δράση, καθώς επίσης και στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και μέταλλα, προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

6. Το γιαούρτι: Πλούσιο σε προβιοτικά, προστατεύει τον οργανισμό από τον πολλαπλασιασμό επιβλαβών βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ιώσεων και ενισχύει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

 

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb