The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

9 τρόποι να καταπολεμήσετε μια για πάντα το άγχος σας

Όσα πρέπει να κάνετε, και να μην κάνετε


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 15, 2014

9 τρόποι να καταπολεμήσετε μια για πάντα το άγχος σας

Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που με το παραμικρό αγχώνονται, δεν κοιμούνται καλά, υπεραναλύουν τα πάντα και ανησυχούν συνεχώς; Σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς κάποιοι άλλοι μπορούν και μένουν ψύχραιμοι, χωρίς να ταράζονται και χωρίς να έχουν στρες. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα αυτοί οι άνθρωποι να μας δώσουν μαθήματα συμπεριφοράς, για να κερδίσουμε και εμείς την ηρεμία μας. 

Πώς λειτουργούν εκείνοι που δεν ανησυχούν ποτέ;

1. Αυτά τα άτομα εστιάζουν στο παρόν, κοιτώντας μόνο τι έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα.

2. Αποστασιοποιούνται από τα προβλήματά τους, προκειμένου να δουν την κατάσταση πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά και σχεδόν πάντα καταφέρνουν να βρουν τη λύση.

3. Αναβάλλουν την ανησυχία τους! Μόλις νιώσουν ανήσυχα, αντί να πανικοβληθούν, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους και σκέφτονται ότι θα ασχοληθούν με το πρόβλημά τους αργότερα.

4. Δεν παρασύρονται από συναισθηματισμούς, αλλά προσπαθούν να εντοπίσουν την ουσία του προβλήματός τους και σκέφτονται πιθανές λύσεις.

5. Αποδέχονται την αβεβαιότητα, καθώς το να αγχωνόμαστε για όσα θα συμβούν δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού δεν ορίζουμε το μέλλον.

6. Αποδέχονται τα συναισθήματά τους και είναι συμφιλιωμένοι με αυτά. Έτσι, μπορούν καταλάβουν πολλά και να διορθώσουν όσα τους ενοχλούν.

7. Όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, κάνουν τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό τους, για να επανέρθει η λογική:

«Είναι δικό μου πρόβλημα;».
«Έχω κάποιο βαθμό ελέγχου της κατάστασης;».
«Έχω ήδη κάνει ό,τι μπορώ γι' αυτό;».
«Είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί σύντομα; Εάν δεν είναι επικείμενο, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσω γι' αυτό τώρα».
«Υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτήν μου τη σκέψη;»

8. Σκέφτονται εναλλακτικά, δηλαδή αντί να διώξουν την αρνητική σκέψη, σκέφτονται π.χ. πώς θα αντιδρούσε κάποιος άλλος στη θέση τους ή τι θα συμβούλευαν κάποιον που βρίσκεται στην ίδια θέση.

9. Επιλέγουν τις κατάλληλες παρέες, καθώς αν συναναστρεφόμαστε με αγχώδη ή μίζερα άτομα, σίγουρα αυτό μεταδίδεται και σε εμάς, οπότε είναι καλό να αποφεύγουμε τέτοιες παρέες.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb