ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί κάποιοι νιώθουν ενοχές όταν έξω έχει ήλιο;

Και όμως συμβαίνει σε πολύ κόσμο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 09, 2024

Γιατί κάποιοι νιώθουν ενοχές όταν έξω έχει ήλιο;
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν έξω έχει ήλιο η ψυχολογία σου επηρεάζεται; Στην πλειονότητα του κόσμου οι ηλιόλουστες ημέρες έχουν ευεργετική επίδραση, όμως ένα ποσοστό των συναθρώπων μας πλημμυρίζονται από ενοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις χώρες του Νότου, ένα από τα αγχολυτικά μας είναι ο ήλιος και η βιταμίνη D που ενεργοποιείται στον οργανισμό μας. Η βόλτα στη φύση ή στη θάλασσα λειτουργεί ευεργετικά για την ψυχολογία μας σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες του Βορρά που τις "σκοτεινές" ημέρες παρατηρούνται κρίσεις πανικού, μειωμένη όρεξη και κατάθλιψη.

Όμως μια μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθουν ενοχές, γιατί όταν έχει ήλιο αυτοί δεν βγήκαν έξω και αισθάνοναι ότι έχασαν την ημέρα.

Τι είναι το Sunshine Guilt;

Οι ψυχολόγοι έχουν επινοήσει τον για να περιγράψει τις τύψεις που νιώθουν κάποιοι όταν δεν θέλουν να βγούνε από το σπίτι και έξω υπάρχει ηλιοφάνεια.

Είναι το αίσθημα της υποχρέωσης ότι εφόσον έξω ο καιρός είναι καλός πρέπει να βγεις να διασκεδάσεις και δεις κόσμο.

Στις σύγχρονες κοινωνίες και ειδικά με την ανάπτυξη των social media πολλές φορές ενώ δεν έχει κάποιος τη διάθεση να κάνει κάτι, επειδή οι "φίλοι" του διαδικτύου το κάνουν τους οδηγεί σε τύψεις και κακή ψυχολογική διασκέδαση.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις νυχτερινές εξόδους. Πολλοί νιώθουν ότι έχουν χάσει ένα διήμερο επειδή δεν βγήκαν για ποτό, απλά και μόνο επειδή το έκαναν οι περισσότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb