ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οίκοι ανοχής: Ο νόμος στο Βέλγιο που προκαλεί αντιδράσεις

Αντιδράσεις από τις σεξεργάτριες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 15, 2024

Οίκοι ανοχής: Ο νόμος στο Βέλγιο που προκαλεί αντιδράσεις
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας αμφιλεγόμενος νόμος ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο του Βελγίου, γύρω από τη λειτουργία των οίκων ανοχής και το δικαίωμα των σεξεργατριών να αρνούνται τις επαφές επί πληρωμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νόμο που πέρασε με 93 ψήφους υπέρ, οι μαστροποί θα μπορούν να καταγγέλουν τις σεξεργάτριες σε περίπτωση που αρνούνται την επαφή με κάποιον πελάτη, επικαλούμενες μεγάλο αριθμό πελατών.

Το Βέλγιο προσπάθησε να βάλει μια τάξη στον αγοραίο έρωτα, ψηφίζοντας άδειες μητρότητος, επιδόματα, ιατρική ασφάλιση και υποχρωτική δήλωση όσων εργάζονται στους οίκους ανοχής, αλλά το κομμάτι όπου οι μαστροποί θα μπορούν να απολύουν και να ζητούν αποζημίωση σε περίπτωση άρνησης από την κοπέλα να δεχθεί κάποιον πελάτη, διχάζει.

Μπορεί να αρνηθεί συνεύρεση μόνο δέκα φορές το 6μηνο, και μόνο με τη δικαιολογία ότι αισθάνθηκε απειλή.

Οι σεξεργάτριες και το σωματίο τους θεωρεί το νόμο παγίδα, ενώ το κράτος δηλώνει πως το νομοσχέδιο προστευτεύει τις εκδιδόμενες και είναι υπέρ τους.

Με ανακοίνωση της γνωστή ακτιβίστρια στο χώρο του αγοραίου έρωτα δήλωσε πως «υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες αυτό να ευνοήσει πραγματικά τις γυναίκες. Με τη νομιμοποίηση/πλήρη απονομιμοποίηση, οι μαστροποί γίνονται “μάνατζερ” με την υποστήριξη του κράτους, για να εδραιώσουν και να διατηρήσουν περαιτέρω την εξουσία τους. Οι μαστροποί βλέπουν τις γυναίκες που πουλάνε ως προϊόντα και όχι ως ανθρώπους, που αξίζουν πλήρη αξιοπρέπεια και σεβασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb