The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ο καρκίνος που θα αυξηθεί σύμφωνα με τους επιστήμονες

Οι λόγοι εμφάνισης

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 05, 2024

Ο καρκίνος που θα αυξηθεί σύμφωνα με τους επιστήμονες
pexels

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη για τους γιατρούς είναι η γήρανση του πληθυσμού και το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Ευρώπη.

Σε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε τα δεδομένα της δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί το νούμερο των ασθενών με καρκίνο του προστάτη.

«Σύμφωνα με τα συμπεράσματά μας, ο ετήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων θα διπλασιαστεί από 1,4 εκατομμύριο το 2020 σε 2,9 εκατομμύρια το 2040», υπογραμμίζουν οι συγγραφείς αυτής της μελέτης που δημοσιεύεται σήμερα και η οποία πραγματοποιήθηκε με προβολή των δημογραφικών αλλαγών που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή.

Για τους άνδρες ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός. Συγκεκριμένα είναι το 15% των καρκίνων που εμφάνισαν άνδρες. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται μετά τα 50 έτη, χωρίς αυτό να αποκλείει και εμφάνιση στη 4η δεκαετία της ζωής μας.

Και «σε αντίθεση με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα ή οι καρδιαγγειακές παθήσεις, δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων μέσω των πολιτικών δημόσιας υγείας», σημειώνουν οι ερευνητές.

Από τα στοιχεία φαίνεται πως θανατηφόρος είναι ο καρκίνος του προστάτη στις φτωχότερες χώρες, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κάνουν εξετάσεις οι πολίτες λόγω κόστους.

Οι κυριότεροι παράγοντες εμφάνισης του είναι η κληρονομικότητα, το ύψος και το βάρος.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb