The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της αλλά η εμπειρία δεν ήταν και τόσο ευχάριστη

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης προχώρησε σε κάτι τολμηρό

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 15, 2024

Μίλησε με τη νεκρή μητέρα της αλλά η εμπειρία δεν ήταν και τόσο ευχάριστη
pexels

Το να συνομιλείς με τους νεκρούς μπορεί να είναι αδύνατη, αλλά μια γυναίκα το πέτυχε εν μέρει, αφού χρησιμοποίησε εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για να μιλήσει στη μητέρα της που πέθανε πριν από χρόνια.

Η Γερμανίδα Sirine Malas έχασε τη μητέρα της από νεφρική ανεπάρκεια το 2008, γεγονός που την έριξε ψυχολογικά σε μια κρίσιμη περίοδο για αυτήν, αφού μόλις είχε αποκτήσει την κόρη της.

«Πέθανε η μητέρα του και μετά από λίγο καιρό έγινα μαμά, δεν πρόλαβα να πενθήσω κανονικά», είπε και σημείωσε πως «η μαμά του ήταν τα πάντα για εμένα. Ο βράχος και ο καθοδηγητής μου. Ήταν εκεί σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις».

Κάποιος γνωστός της τη συμβούλευσε να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις και να επωφεληθεί από την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Έτσι, αποφάσισε να μιλήσει μια τελευταία φορά μαζί της, προκειμένου να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της. Σύμφωνα με τη New York Post, η γυναίκα εγγράφηκε στην εφαρμογή Project December, που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσομοιώσει τους νεκρούς, σαν να μην πέθαναν ποτέ.

Η διαδικασία ήταν απλή, καταχώρησε λοιπόν, τα βασικά στοιχεία της μητέρας της, όπως ηλικία και τόπος καταγωγής, ενώ πρόσθεσε και λεπτομέρειες, όπως τα χόμπι που είχε, ο τρόπος που μιλούσε και άλλα στοιχεία που γνώριζε μόνο αυτή.

«Ήταν τρομακτική εμπειρία. Έμοιαζε σαν να μιλούσα κανονικά μαζί της. Μάλιστα, όταν με αποκάλεσε με το παρατσούκλι μου, που δεν είχα καταχωρήσει, φρίκαρα, ανατρίχιασα ολόκληρη», είπε η Sirine.

Η ίδια μετά από την εμπειρία που βίωσε συνιστά να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί πολύ εύκολα να παρασυρθούμε και να μπερδέψουμε το πραγματικό από το ψεύτικο και τεχνητό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb