ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 26, 2024

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δεκαετία του 1960 οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει δοκιμές οπλικών συστημάτων αλλά και πυρηνικών δοκιμών στο διάστημα για να δούνε πιθανές επιπτώσεις και εφαρμογές που μπορεί να έχει το εγχείρημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια είδηση που τότε πέρασε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ. Όμως πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσε μια δήλωση προειδοποιώντας για μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Οι Ρώσοι σκοπεύουν να ανεβάσουν την θερμοκρασία στο διάστημα αναπτύσσοντας πυρηνικές αντιδορυφορικές ικανότητες. Κάτι που ρίχνει λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ρωσίας με Δύση.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οποιοδήποτε πυρηνικό όπλο στο διάστημα – μαζί με έναν μεγάλο αριθμό άλλων συνεπειών – θα αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για τα $300 δις ιδιωτικού κεφαλαίου που επενδύθηκε στον διαστημικό τομέα την τελευταία δεκαετία» γράφουν οι Financial Times.

Τα τελευταία δέκα χρόνια πολλοί ιδιώτες έχουν μπει στη ζώνη ενδιαφέροντος για τη Σελήνη και το διάστημα με δισεκατομμύρια δολάρια να επενδύονται για αξιοποίηση του διαστήματος.

Μια οικονομία που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι η οικονομία των δορυφόρων. 25 δις κοστίζουν κάθε χρόνο η σφάλεια των συστημάτων στο διάστημα και η ύπαρξη ενός πανίσχυρου όπλου εκεί είναι ικανή να τιναξει τα πάντα στον αέρα.

Τομείς όπως οι μεταφορές, η γεωργία, η ναυτιλία εξαρτόνται από την ομαλή λειτουργεία των δορυφόρων και ήδη οι ΗΠΑ έχουν καλέσεις τους συμμάχους τους να καταστρώσουν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που υπάρξει ανάφλεξη στο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb