ΜΟΔΑ

Η ρετρό μόδα που επιστρέφει στους γάμους το 2024!

Αν σχεδιάζεις για φέτος το γάμο σου, πρέπει να το διαβάσεις!
Γράφει η MATINA KONTOY
Η ρετρό μόδα που επιστρέφει στους γάμους το 2024!
Φωτ. αρχείου / pexels

Μετά από χρόνια που μας κρατούσε πίσω η πανδημία του κορωvοϊού, σιγά - σιγά οι ρυθμοί επιστρέφουν και πολλά από αυτά που αναβάλαμε τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε πλέον να τα κάνουμε. Ένα από αυτά είναι και ο γάμος, με πολλά ζευγάρια να μένουν πίσω εξαιτίας των περιορισμών που είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οργανώσουν μία τελετή όπως ακριβώς την επιθυμούν. Φέτος όμως αυτά έχουν αλλάξει και αν και εσύ έχεις αποφασίσει να κάνεις φέτος το γάμο σου, πρέπει να διαβάσεις αυτό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Pinterest είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για όσους αναζητούν ιδέες και έμπνευση για το οτιδήποτε. Από μακιγιάζ και μαλλιά, έως ιδέες διακόσμησης για το σπίτι ή ακόμα και το γάμο!

Αν και πολλές νύφες προτιμούν πλέον έναν απλό γάμο, δεν είναι λίγα εκείνα τα ζευγάρια που θέλουν κάτι πιο διασκεδαστικό και επικεντρώνουν το γάμο τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Για παράδειγμα, ο σταρ του «Breaking Bad» Aaron Paul έκανε έναν γάμο εμπνευσμένο από το «Great Gatsby», ενώ η Victoria και ο David Beckham εντυπωσίασαν τους καλεσμένους με την τελετή γάμου τους το 1999, εμπνευσμένη από τις ομορφιές του δάσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την έκθεση Pinterest Predicts 2024 - την τελευταία καταχώριση της ετήσιας έκθεσης ανάλυσης δεδομένων της κοινωνικής πλατφόρμας - η αισθητική της δεκαετίας του 1970 θα είναι μεγάλη τάση για όσους παντρεύονται το 2024.

Οι δημοφιλείς αναζητήσεις περιλαμβάνουν το "Groovy wedding" και το "70s retro wedding theme", με τις αναζητήσεις για το πρώτο να αυξάνονται κατά 170% και αυτές για το δεύτερο κατά 80% στα τέλη του 2023.

Αν σου αρέσει η δεκαετία του ’70, η εποχή των παιδιών των λουλουδιών και ονειρεύεσαι έναν μαξιμαλιστικό γάμο, φέτος είναι η χρονιά σου!

Πώς θα το πετύχεις;

Νυφικό

Ένας γάμος σε στυλ 70s δε θα μπορούσε να μην έχει και ένα αντίστοιχο νυφικό. Ψάξε για φαρδιά και μακριά μανίκια με δαντέλα και λεπτομέρειες λουλουδιών, αλλά και με έντονη V λαιμόκοψη.

Αξεσουάρ

Όσον αφορά τα αξεσουάρ, δοκίμασε μακριά σκουλαρίκια και κομψά βραχιόλια για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, που θα συνδυάζεται με ένα πολύ μακρύ πέπλο από δαντέλα.

Μακιγιάζ & μαλλιά

Φυσικά, το πιο σημαντικό εδώ είναι το μακιγιάζ: ένα 70s disco μακιγιάζ με έμπνευση από την Cher θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Βεβαίως, μπορείς είτε να το εκσυγχρονίσεις και να το φέρεις πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα ή να ακολουθήσεις πιστά τη μόδα της τότε εποχής.

Η μόδα των 70s προστάζει μακριά εντυπωσιακά μαλλιά ελεύθερα, χωρίς πιασίματα. Αν τα δικά σου είναι κοντά, δοκίμασε να τα ενισχύσεις με μακριές τούφες, για να έχεις ένα ωραίο hippie-style αποτέλεσμα. Είναι φυσικά σημαντικό να ειδοποιήσεις και τους καλεσμένους σου για το θεματικό γάμο, ώστε να είναι κι εκείνοι ντυμένοι κατάλληλα.

Διακόσμηση

Η διακόσμηση της δεκαετίας του ’70 είχε πολύ χρώμα, έντονες υφές και αντιθέσεις. Φυσικά, η ντισκομπάλα δε γίνεται να λείπει, επομένως διάλεξε προσεκτικά τα υπόλοιπα χρώματα στο χώρο καθώς μην ξεχνάς ότι η ντισκομπάλα θα τα αντανακλά όλα!

Βελούδινα μαξιλάρια, παγιέτες αλλά και καθρέφτες προσδίδουν ζωντάνια και ένταση στο χώρο. Τι πιο ωραίο για αυτή την τόσο όμορφη μέρα;

Μουσική

Αν θέλεις να ακολουθήσεις πιστά το μοντέλο της εποχής, τότε η μουσική των 70s  έχει πάρα πολλά τραγούδια που θα μπορούσες να διαλέξεις. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις μίξη και με όλα τα τραγούδια που σου αρέσουν, ανεξαρτήτως δεκαετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
25 / position1: 182 / position2: 615
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb