ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβαίνει στο σώμα σου τα πρώτα 24ωρα, όταν κόψεις το τσιγάρο

Κόψιμο τσιγάρου και συμπτώματα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 08, 2024

Τι συμβαίνει στο σώμα σου τα πρώτα 24ωρα, όταν κόψεις το τσιγάρο
pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν έχεις πάρει την απόφαση να κόψεις το τσιγάρο, πολλά συγχαρητήρια αφού έχεις κάνει το μεγαλύτερο βήμα της διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι πως το τσιγάρο είναι εξαιρετικά εθιστικό, λόγω της νικοτίνης και όχι μόνο, αλλά η διακοπή του καπνίσματος είναι κυρίως εγκεφαλική πρόκληση και όχι σωματική.

Διακοπή τσιγάρου χωρίς συμπτώματα στερητικού συνδρόμου δεν γίνεται. Δείτε τι σας περιμένει τα πρώτα 24ωρα αν σταματήσετε να καπνίζετε.

Νούμερο ένα σύμπτωμα τρελή επιθυμία για τσιγάρο. Ο οργανισμός σας έχει συνηθίσει στη παρουσία νικοτίνης και την αποζητά. Τα πρώτα τρία 24ωρα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα και θα πρέπει να δείξετε περισσότερη πυγμή.

Νούμερο δύο σύμπτωμα, δυσκολία συγκέντρωσης. Μπορεί να κρατήσει και 7 ημέρες, αλλά τις περισσότερες φορές διαρκεί 3 ημέρες. Όλο αυτο γίνεται επειδή ο εγκέφαλός προσπαθεί να αποβάλλει την νικοτίνη.

Νούμερο τρία σύμπτωμα, υπνηλία ή αυπνία. Όπως και να έχει συναγωνιστές μου θα έχετε προβλήματα με τον ύπνο.

Νούμερο 4 σύμπτωμα. Πιο συχνές αλλαγές διάθεσης, από έφηβο που κάνει ντους με ορμόνες. Για αρκετές ημέρες, ακόμα και μήνα, θα είστε ευέξαπτοι.

Νούμερο 5 σύμπτωμα, θα νιώθετε μόνιμα άγχος. Κράταει δύο 24ωρα, και αυτό γίνεται γιατί ο οργανισμός σας χρησιμοποιούσε το τσιγάρο σαν "ηρεμιστικό" και τώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί.

Άλλα συμπτώματα, προβλήματα με την όρεξη, οι αισθήσεις θα δουλεύουν στα "κόκκινα", πολλοί εμφανίζουν φαγούρα(κυρίως της φαντασίας τους είναι) και μειωμένη ενέργεια για 3-4 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb