ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς έγινε η σύλληψη του πιο διαβόητου αρχιμαφιόζου;

Η νέα σειρά του Netflix μας εξιστορεί όλη την υπόθεση Γκότι

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΝΟE 02, 2023

Πώς έγινε η σύλληψη του πιο διαβόητου αρχιμαφιόζου;
@Netflix.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζον Γκότι ήταν ο τελευταίος διάσημος αρχιμαφιόζος της ιταλικής μαφίας της Νέας Υόρκης. Ο τελευταίος «νονός» που ήξερε ευρέως το κοινό. Η σύλληψη του το 1990 από το FBI, έδωσε ένα τεράστιο χτύπημα στη μαφία, αφού μαζί του βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα άλλοι 35 υψηλά ιστάμενοι, ενώ ο υπαρχηγός της μαφίας Σαλβατόρε Γκραβάνο, έδωσε πολλές πληροφορίες για τη λειτουργία της μαφίας, που από εκεί και πέρα μάλλον δεν θα ήταν ποτέ η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, οι δημιουργοί του «Fear City», ξεδιπλώνουν μια ακόμα μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ιταλικής μαφίας της ΗΠΑ, τη σύλληψη δηλαδή του Γκότι, όπως λέει και ο τίτλος της.

Η εξιστόρηση ξεκινά από τη δολοφονία του αρχηγού της διαβόητης οικογένειας Γκαμπίνο, Πολ Καστελλάνο, και τον τρόπο που το FBI υποπτεύθηκε από την αρχή τον πρώην προστατευόμενο του Τζον Γκότι. Έτσι ξεκινά ένας αγώνας των αρχών να τον οδηγήσουν σε δίκη. Κάτι που τελικά κατάφεραν, με παρακολούθηση αλλά και με τη βοήθεια του πιο υψηλόβαθμου μαφιόζου που έγινε πληροφοριοδότης του FBI.

Ο Γκότι παρολ’ αυτά έδειξε να είναι ένα τέρας αλαζονείας αλλά και ψυχραιμίας. Και αυτός ίσως ήταν ο λόγος που τελικά πέρασε το κατώφλι της φυλακής.

Στα τρία επεισόδια της σειράς που κρατούν συνολικά 2,5 περίπου ώρες, η αλληλουχία των γεγονότων σε κάνει και αγωνιάς ακόμα και αν ξέρεις το αποτέλεσμα. Η πεποίθηση της μαφίας πως ότι κaι αν έκανε θα τη γλίτωνε, γίνεται πιστευτή και σε κάνει να πιστεύεις πως όλα θα ανατραπούν, κάτι που η σειρά το κερδίζει με το σπαθί της.

Θα τα δείτε μέσα σε ένα βράδυ. Όχι μόνο για τη διάρκεια τους αλλά γιατί δεν θα μπορείτε να κάνετε αλλιώς. Είναι τόσο καλοφτιαγμένη αυτή η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ, με το αντικείμενο της πάντα να προκαλεί το ενδιαφέρον, που θα θέλατε να έχει και συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb