The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η επίδραση του ελαιόλαδου στον οργανισμό που δεν ήξερες

Είναι εξάλλου τόσες πολλές...

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 18, 2023

Η επίδραση του ελαιόλαδου στον οργανισμό που δεν ήξερες
Photo by blackieshoot on Unsplash

Ξέρουμε όλοι ότι τα οφέλη του ελαιόλαδου είναι πολλαπλά και πολύ σημαντικά για την υγεία μας, με το ελαιόλαδο να έχει θέση στις περισσότερες υγιεινές διατροφές. Κάθε τόσο, έρχεται στην επιφάνεια μια νέα έρευνα, που συνεχώς αποκαλύπτει νέες ευεργετικές ιδιότητές του.

Σε αυτά υπάρχει και το όφελος της όρεξης μας για φαγητό. Τι εννοούμε; Μια μελέτη αποκάλυψε ότι τα «φυτικά έλαια», αλλά ειδικότερα το ελαιόλαδο, έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζουν το αίσθημα της πείνας με την κατανάλωσή τους. Η ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Μονάχου και της Βιέννης μελέτησαν τέσσερα είδη διαφορετικών λιπαρών ουσιών. Το λαρδί, το λίπος του βουτύρου, το κραμβέλαιο και το ελαιόλαδο.

Όσοι συμμετείχαν στη μελέτη που κράτησε τρεις μήνες, κατανάλωσαν 500 γραμμάρια χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρών γιαουρτιών, τα οποία εμπλουτίζονταν με ένα από τα τέσσερα παραπάνω λίπη ή έλαια σε καθημερινή βάση, σαν συμπλήρωμα της διατροφής τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων από την ομάδα που κατανάλωνε ελαιόλαδο, παρέμεινε ακριβώς η ίδια, ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωνε 176 θερμίδες περισσότερες καθημερινά, παρόλο που τα δύο διαφορετικά είδη γιαουρτιού είχαν τις ίδιες θερμίδες.

Επίσης η ομάδα που έτρωγε το γιαούρτι με αρωματικές ενώσεις του ελαιόλαδου, συνέχισε να το τρώει και μετά το τέλος της έρευνας, σε αντίθεση με την άλλη ομάδα. Τέλος, η ομάδα που έτρωγε το απλό γιαούρτι, είχε λιγότερη συγκέντρωση σεροτονίνης στο αίμα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb